Hyppää sisältöön
Koulutukset

Fascia ja mobilisaatiotekniikat työpaja 22.-23.10.2022 (2pv)

Tavoite ja sisältö

Työpajan tavoitteena on lisätä yrittäjien ja yrittäjiksi aikovien hieronta-alalla olevien osaamista. Työpaja sopii hierojille, jäsenkorjaajille, fysioterapeuteille, osteopaateille, tai näiden edellä mainittujen ammattien opiskelijoille. Kurssi on toki avoin kaikille jotka kokee saavansa siitä hyötyä omaan työhönsä.

Työpaja sisältää rintakehän mobilisaatio- sekä fasciatekniikat, lannerangan- ja lantion mobilisaatio- ja fasciatekniikat, erotusdiagnostiikkaa nivel ja lihasperäisten vaivojen erottamiseksi, keholuentaa ja keskushermoston toimintaperiaatteita sekä stressin hallinnan tietoa.

Rintakehä oirehtii nykyihmisellä hyvin usein. Rintarangan ongelmat johtaa usein niskakipuihin, olkapäävaivoihin, hengitysfrekvenssin kasvamiseen joka taas johtaa entisestään kohonneisiin stressitasoihin. Työpajassa opetellaan ymmärtämään ihmiskehon toimintaperiaatteita ja laajentamaan hierojan työkalupakkia käytännön työssä.

Lanneranka on usein sijaiskärsiä sekä alaselkäkipu nykyihmisen arjen haittana. Stressi sekä pitkiä aikoja istuminen aiheuttaa ongelmia alaselän sekä rintakehän toimintaan. Kurssilaiset oppii yhdistämään näitä tietoja ja katsomaan ihmiskehoa ja ihmistä kokonaisuutena sekä hoitamaan asiakkaidensa oireita kokonaisvaltaisesti.

Rento lanneranka ja rintakehä tarjoaa taustan mitä vasten ihminen voi hengittää vapaasti. Osallistujat oppivat työpajassa myös antamaan ohjeita asiakkaalle kotiin, jotta nämä voivat pidentää hieronnan hoitoväliä ja saavat avun pidemmäksi aikaa.

Koulutuspäivät:

Päivä 1: La 22.10 klo 10-16.00
Päivä 2: Su 23.10 klo 10-16.00

Toteutus

Kouluttajana toimii Samuli Sairiala, EAT-koulutettu hieroja ja osteopaattiopiskelija

Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus

Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi

Seppälän toimipisteen Mamsellin ruokala on avoinna arkisin ja siellä voi ruokailla omakustanteisesti. Impilinnassa on jääkaappi ja ruoan lämmitysmahdollisuus.

Koulutus liittyy Kantri-Sampo Luonnosta ja elintarvikealalta hyvinvointia
ja palveluita Kainuuseen –hankkeen työpajatarjontaan.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 14.10.2022. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 14.10.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 40 € / hlö (alv 0%) kainuulaisille ja Kainuun ulkopuolelta tuleville opiskelijoille hinta on hieman korkeampi, 60€ / hlö (alv0%). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä kuitenkin niin, että kainuulaiset ovat etusijalla. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot ilmoittautumisen yhteydessä.

Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä.

Työpajan hinta sisältää jaettavan koulutusaineiston. Kantri-Sampo hanke tarjoaa kahvit lähipäivissä. Osa osallistujista voi varautua tuomaan kannettavan hoitopöydän mukanaan, kaksi löytyy Impilinnasta.

  • Kotilainen Heidi

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala