Hyppää sisältöön
Koulutukset

Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus soveltuu parhaiten sinulle, jolla on jo hius- tai kauneudenhoitoalan perustutkinto ja haluaisit täydentää osaamistasi myyntityöhön.

Tavoite ja sisältö

Haluatko toimia tuote-esittelijänä, myydä ja markkinoida tuotteita ja palveluita sekä ohjata asiakkaita ihon, hiusten ja kauneuden hoidossa?

Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut tutkinnon osan monimuotokoulutus pitää sisällään 11 lähipäivää. Opiskelun ohessa työskentelet alan työtehtävissä koulutus- tai oppisopimuksella.  Lähipäivien sisältönä ovat erilaiset luennot, tehtävät ja projektityöt sekä yritysvierailut. Koulutuksen aikana hankitaan osaamista, joka osoitetaan työpaikassa liittyvällä näytöllä. Koulutus koostuu lähipäivistä, työpaikalla hankittavasta osaamisesta, erilaisista tehtävistä ja tutkinnon osan näytöstä. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtaisen osaamisen suunnitelma, joka voi vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Koulutuksen avulla luodaan uudenlaisia työelämävalmiuksia ja lisätään työllistymismahdollisuuksia omalle alalle. Saat osaamista työskentelyyn kosmetiikan parissa ja valmiuksia toimia tuote-esittelijänä. Lisäksi pääset tekemään asiakaspalvelutyötä kauneuden parissa, myymään ja markkinoimaan alan tuotteita ja palveluita. Koulutus antaa valmiudet neuvontatyöhön kosmetiikka alalla, joka liittyy ihon- ja hiusten hoitamiseen sekä tuotteiden käyttöön.

Toteutus ja kesto

Hius- ja kauneudenhoidon neuvontapalvelut, 25 osp on tutkinnon osa hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta.

Käytännön harjoittelua ja asiakaspalvelutöitä tehdään KAO-HIU-KAUNEUS kampaamo- ja opetushoitolassa sekä erilaisissa työssäoppimispaikoissa.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti 12.1. – 3.6.2022.

Lähipäivät

  • 12. – 14.1.2022
  • 26. – 27.1.2022
  • 9. – 10.2.2022
  • 20. – 21.4.2022
  • 4. – 5.5.2022

Valmistuminen 3.6.2022.

Hakuohjeet

  • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

    Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

    Opintojen alkaminen ja kesto

    Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

    Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

    Terveydelliset vaatimukset

    Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

    Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

    Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

    Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

    Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

    Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

    Oppisopimuskoulutus

    Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

    Ammattitutkintostipendi 

    Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

    Katso lisätietoa hakemisesta

Esitteet ja linkit

Lisätietoa koulutuksesta

  • Lehtola Katja

    opettaja

    Toimipaikka

    Hius- ja kauneudenhoitoala

    Hius- ja kauneudenhoitoala

  • Kysy koulutuksesta