Hyppää sisältöön
Koulutukset

Kanintuotanto kannattavaksi 16.12.2022

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kainuulaiset maaseutuyrittäjät, jotka haluavat perustiedon aiheeseen liittyen, maatalousalan opiskelijat sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Tavoite ja sisältö

Teoriaa opiskellaan verkossa perjantaina 16.12.2022 klo 9-12 (AC tai Zoom, ohjeistus tulee ilmoittautuneille 1 vko ennen kurssia s-postiin).

Tällä kurssilla syvennytään ammattimaiseen kaninlihantuotantoon ja sen kannattavuuteen ja kulurakenteeseen. Tutustumme markkinoihin, hinnoitteluun, tuotteistamiseen ja myyntikanaviin. Tarkastelemme elintarvikehuoneiston perustamista ja lainsäädäntöä. Kurssi sopii ammattimaiseen kanintuotantoon tähtäävälle, tai jo alalla olevalle.

Kurssin sisältö:

 • elintarvikehuoneiston perustaminen ja säädökset
 • kanitilan kustannuslaskenta, kulurakenne ja kannattavuus
 • sivutuotteiden kustannuslaskenta
 • tuotteistaminen ja hinnoittelu
 • markkinat ja myyntikanavat

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 8.12.2022. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 8.12.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.

Lisätiedot

Koulutuspäivän hinta on 20 € / hlö / pv (alv 0%). Hinta sisältää mahdollisen opetusmateriaalin. Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 5 € / pv).

Kouluttaja ja yhteystiedot

Kouluttajana toimii maaseutuyrittäjä Jonna Kumpulainen.
Kurssin vetäjä Jonna Kumpulainen on Kumpulan kanitilan yrittäjä ja ammattimainen kanintuottaja. Hän on kasvattanut kaneja sekä angorakaneja yli kymmenen vuotta.

Sari Laukkanen vastaa verkko-opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala