Hyppää sisältöön
Koulutukset

Käytännön karjanjalostus 27.10.2021

Tavoite ja sisältö

Koulutuksen tavoitteena on oppia suorittamaan eläinvalintaa niin, että karjan taloudellinen tulos paranee jalostuksen kautta, sekä erottamaan genetiikan ja ympäristötekijöiden vaikutukset eläinten ilmiasuun.

Päivän ohjelma

Aloitus klo 9 Impilinnassa, Saimin Salissa mikäli koulutus voidaan toteuttaa lähiopetuksena. Koulutus toteutetaan tilanteen niin vaatiessa pelkästään verkko-opetuksena AC -koulutustilassa.

Päivän sisältö:

 • Karjakohtaisten jalostustavoitteiden määrittely
 • Emävalinta
 • Toiminnallisen rakenteen arviointi
 • Geneettisen vastustuskyvyn parantaminen
 • Sonnivalinnan työkalut

Koulutus päättyy noin klo 15. Palautelomakkeiden täyttö.

Toteutus ja kesto

Koulutuspäivän hinta on 20 € / hlö / pv (alv 0%). Hinta sisältää iltapäiväkahvit (jos koulutus voidaan toteuttaa lähiopetuksena) sekä mahdollisen opetusmateriaalin. Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € / pv).

Kouluttajana toimii Sari Alhainen, Semex Finland Oy.

Koulutus järjestetään Impilinnassa, Saimin Salissa, Kirkkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus. Koulutukseen voi osallistua myös verkon välityksellä (AC). Tilanteen niin vaatiessa koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna.

Koulutus sisältää verkko-opiskelumahdollisuuden. Voit osallistua koulutukseen verkon välityksellä jo reaaliaikaisesti tai tilata koulutuspäivästä tehdyn tallenteen ja katsoa sen itsellesi sopivana ajankohtana.

Lisätiedot

Ilmoittautumisaika päättyy 19.10.2021. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 19.10.2021 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala