Tavoite ja sisältö
Kahden päivän työpajassa ja etukäteen pidettävissä webinaareissa perehdytään seuraaviin:
- Kulutusmaito ja kermatuotteet, jäätelö ja jauheet, hapankerma ja piimä
- Hapatetut maitotuotteet: jogurtti, viili, kefiiri, rahka ja voi
– tuotteen raaka-aineille asetettavat vaatimukset, raakamaidon esikäsittely (mm. separointi ja vakiointi sekä lämpökäsittelyt)
– valmistuksen apuaineet, hapatteet ja entsyymit (mm. laktaasi ja juoksete) tuotteen valmistuksessa
– valmistusprosessi / reseptit
– valmistuslaitteet
– omavalvonta
– lainsäädännön vaatimukset tuotteelle / tuotteen laatuvaatimukset
– tuotteiden säilyvyys, sen tutkiminen ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät
– tuotekehityksen mahdollisuudet
Osallistuja osaa tehdä maidolle tuotteen vaatimat esikäsittelyt sekä valmistaa hapanmaitotuotteita ja jäätelöä. Osallistuja tuntee tuotteiden reseptiikkaa ja on perillä yleisimmistä valmistusmenetelmistä.
- Webinaari 1 (3h) ti 21.2.2023 klo 9-12
- Webinaari 2 (3h) to 23.2.2023 klo 9-12
- Lähipäivät pe-la 3.-4.2023 Seppälän Impilinnan tuotekehityskeittiöllä klo 9-16.00
Mahdollinen koulutusaineisto kurssipäivinä sähköisenä.
Toteutus ja kesto
Kouluttajana toimii Johanna Aho, elintarviketieteiden maisteri, tmi Johanna Jeesaa.
Koulutus on osa laajempaa Erikoismaitotuotteiden innovatiiviset jalostusratkaisut ja liiketoimintamahdollisuudet -työpajasarjaa:
Pienmeijerin perustaminen (webinaari)
ke 15.2.2023 klo 9-16 (teams)
Kulutusmaito ja kermatuotteet sekä Hapatetut maitotuotteet (2 lähipäivää + webinaarit)
- ti 21.2.2023 klo 9-12 (teams)
- to 23.2.2023 klo 9-12 (teams)
- Tuotekehitystyöpajat 3.-4.3.2023 (lähi)
Tuorejuustot ja Juustot (kovat) (2 lähipäivää + webinaarit)
- ti 14.3.2023 klo 9-12 (teams)
- to 16.3.2023 klo 9-12 (teams)
- Tuotekehitystyöpajat 24.-25.3.2022 (lähi)
Pienmeijeritoiminnan kannattavuus (webinaari) la 15.4.2023
Voit ilmoittautua näihin kaikkiin www.kao.fi/lyhytkoulutukset sivuilta.
Koulutus liittyy KantriKestävä Uusia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia ruokaketjusta ja luonnosta –hankkeen (Kainuun ammattiopisto, ProAgria Itä-Suomi Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset) koulutustarjontaan ja toteutetaan yhteistyössä ProYritys Itä-Suomi -hankkeen kanssa.
Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus.
Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi
Ilmoittautuminen ja koulutuksen hinta
Koulutuksen hinta on 80 € / hlö (alv 0%). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot haun yhteydessä. Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä laskutusta varten.
Ilmoittautumisaika päättyy 27.2.2023. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 27.2.2023 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.
Kotilainen Heidi
projektipäällikkö
Puhelin
044 710 1141Sähköposti
heidi.kotilainen@kao.fiToimipaikka
Luonto- ja ympäristöala
Luonto- ja ympäristöala