Hyppää sisältöön
Koulutukset

Luonnontuotteet metsissämme verkkokoulutus 18.1.2022

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat syventää tietojasi luonnon raaka-aineista ja niiden hyödyntämisestä erilaisissa valmisteissa, lainsäädännön vaatimuksista ja verotuksesta.

Tavoite ja sisältö

Koulutus klo 9-15 verkossa. Osallistujille lähetetään ohjeet verkko-opiskeluun liittyen viikko ennen koulutusta s-postitse.

 • Hyödynnettäviä luonnonkasveja, -sieniä ja – marjoja tunnistaminen ja talteenotto
 • Keruukalenteri avuksi hankinnan aikataulutukseen
 • Varastointi ja varastokirjanpito – raaka-aineiden käsittelytapoja
 • Laadunhallinta raaka-aineiden talteenotossa
 • Luonnontuotteiden talteenoton verotus – veroton vai verollinen toiminta?
 • Lainsäädännön vaatimukset ja käyttöpotentiaali- raaka-aineiden kaupallistaminen elintarvikkeiksi, kosmetiikkaan, eläinten hoitovalmisteisiin ja -rehuihin

Toteutus ja kesto

Kouluttajana toimii keruutuotetarkastaja Heli Pirinen, Idea Nature Oy

Koulutus liittyy Kantri-Neuvo Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan. Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena. Voit osallistua koulutukseen reaaliaikaisesti tai tilata tallenteen koulutuspäivästä.

Koulutuksen hinta on 35 € / hlö / pv (alv 0%). Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € ).

Ilmoittautumisaika päättyy 10.1.2022. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 10.1.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala