Hyppää sisältöön
Koulutukset

Maaseutuyrittäjien opintomatka Irlantiin 1.-6.11.2021

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Opintomatkan hinta on 985 € / hlö (alv 0%) 2 hh majoittuen. 1 hh majoittumisesta + 150 € lisämaksu (hinta 1135 €). Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € / pv ). Hinta sisältää lennot, majoituksen, bussikyydin sekä muut ohjelmassa mainitut palvelut. Huomaathan, että ilmoittautumisessa ovat etusijalla kainuulaiset osallistujat.

Ilmoittautumisaika päättyy 20.6.2021. Ilmoittautuminen on sitova. ILMOITTAUTUMISET OPINTOMATKALLE ”HAE KOULUTUKSEEN” LINKISTÄ! Matkan mahdollisessa peruutuksessa käytetään matkanjärjestäjän antamaa ohjeistusta. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista matkan varaamisen yhteydessä.

Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, opintomatka perutaan. Pidätämme oikeuden ohjelman- ja niistä aiheutuviin hinnanmuutoksiin.

Tavoite ja sisältö

Opintomatkalla tutustutaan monimuotoisiin maatiloihin, tiloihin, jotka järjestävät green care –palveluita sekä matkailutoimintaa. Tutustumme myös pitkälle erikoistuneisiin tiloihin, mm. innovatiiviseen luomutilaan joka on saanut suurta apua toimintansa kehittämiseen hanketoiminnasta. Opintomatkan tavoitteena on tutustua innovatiivisiin liiketoimintamalleihin sekä perusliiketoimintaa tukeviin liitännäistoimialoihin, joiden kehittämisellä olisi Suomessakin suuret mahdollisuudet. Tutustumme myös siihen polkuun, jonka kautta vierailutilat ovat päässeet edelläkävijätilan asemaan –mm. tutkimuslaitoksiin joiden kanssa kehittämisyhteistyötä on vuosien ajan tehty.

Toteutus ja kesto

Alustava ohjelma

1. Päivä Ma 01.11.2021

Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa!

Lähtö Kajaanista bussilla kohti Oulua ja lentokenttää klo 10.30 (tai aamupäivälento Kajaanista, tarkentuu kevään aikana!)
Lennot Oulu – Helsinki ja Helsinki – Dublin. Saapuminen Dubliniin klo 17.20.
Suomenkielinen opas ja kuljettaja ovat ryhmää vastassa. Kuljetus hotellille, Slane, Co. Meath, jonne noin 45 min. ajomatka.
Yhteinen illallinen hotellissa (sisältyy hintaan). Yöpyminen Conyngham Arms Hotellissa.

2. Päivä Ti 2.11.2021

Aamupala ja lähtö bussilla vierailukohteisiin. Matka alkaa kuljetuksella Causey Farm maatilamatkailu tilalle, jonne noin puolen tunnin
ajomatka hotellilta. Casey Farm on menestynyt maatalouden lisäksi erilaisille ryhmille tuotteistettujen palveluiden tuottajana. Causey Farm maatilalla ryhmälle pidetään yritysesittely ja kerrotaan maatilan toiminnasta sekä ryhmille suunnatuista palveluista. Kuulemme, myös kuinka tuotteistus ja tuotteiden markkinointi oh hoidettu. Tilalla nautitaan myös lounas ennen matkan jatkumista. Lisätietoa maatilasta.

Vierailun jälkeen matka jakuu Nurney Farm orgaaniselle kasvinviljelytilalle. Tila on toiminut 30 vuotta Kildaren maakunnassa ja se on kasvanut tasaiseen tahtiin vuosien varrella. Tänä paivana se on yksi Irlannin innovatiivisimmista ja edistyneimmistä orgaanisista tiloista koko maassa. He ovat työskennelleet väsymättä vuosien varrella rakentaakseen menestyvän dynaamisen liiketoiminnan ja ovat samalla keränneet uskollisen asiakaskunnan. Tila on ollut mukana useassa EU:n rahoittamassa maatalous- ja elintarvikealan hankkeessa. Lisätietoa kasvinviljelytilasta.

Päivän päätteeksi ajetaan Tipperaryn maakuntaan Clonmelin pikkukaupunkiin, jossa majoitutaan viehättävässä Minella kartanohotellissa. Omakustanteinen illallinen.

3. Päivä Ke 3.11.2021

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdetään Corkin maakuntaan vajaan tunnin ajomatkan päähän vierailulle Teagasch Moorepark tutkimuskeskukseen. Teagasc on Irlannin valtion maatalousministeriön instituutio, joka jakaa tietoa, tekee tutkimuksia ja kehitystyötä, sekä on mukana koulutuksessa. Tämä on kansainvälisestikin tunnistettu tutkimuslaitos. Vierailun aikana saadaan mielenkiintoista tietoa Irlannin maataloudesta. Toimipisteessä on myös suuri ja moderni lypsykarjatila johon tutustumme. Vierailun jälkeen nautitaan yhteinen lounas (sis. hintaan). Tutustu tutkimuskeskukseen.

Vierailu Tom Dunne Farm maatilalla. Tom & Michael:n lypsytilalla Kilworthissa, Corkin maakunassa päästään kuulemaan lypsytilallisen elämästä. Heillä on käytössä moderni lypsykaruselli. Tom Dunne on aktiivinen IFA Irish Farmers Associaton ja mukana erilaisissa maatalouden kehityshankkeissa. Katso video.

Vierailu John & Minna Murphyn maatilalla. Suomalaisen Minnan ja irlantilaisen Johnin maatilalla on 20 hehtaaria maata, mikä on kaikki laidunmaata 36:lle lypsy lehmälle. Heillä on yksi hehtaari luonnollista metsä aluetta joen vierellä missä voi myös kalastaa. Lisaksi John tekee rehua kesäisin muille maanviljelijöille. Murphyn maatila on mukana Bride project ohjelmassa, jossa lisätään luonnon monimuotoisuutta erilaisin keinoin. Lisaksi he tarjoavat ns. social farming henkilöille joilla on esim. oppimisvaikeuksia, kehitysvamma tms. Minna omistaa myös lasten ensiopetus/esikoulun joka toimii samassa pihapiirissä.

Tämän toiminta perustuu pitkälle ulkoiluun ja he vierailevat useasti myös maatilalla ja lapset pääsevät osallistumaan pieniin askareihin, kuten ruokkimaan vasikoita, keräämään kanojen munimat munat yms pientä puuhaa.

Illaksi palataan takaisin Clonmeliin. Yhteinen illallinen (sisältyy hintaan). Lisätietoa esikoulusta.

4. Päivä To 4.11.2021

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Siirtyminen Tipperarysta Dublinin n. 185 km, päivän aikana kaksi vierailukäyntiä

Vierailu & lounas Orchard Centre maatilalla. Tila on 120ha kokoinen ja siellä pidetään lypsykarjaa ja tarjotaan myös erilaisia maatilamatkailun sekä team building aktiviteetteja, joiden tuotanto on laajentunut menestyksen myötä valtakunnan laajuiseksi.
Orchad Centre –tila on pitkälle erikoistunut maidontuotannossaan. Laadun tarkkailu ja eläinten hyvinvointi on keskiössä. Kuulemme tilaesittelyssä modernin maidontuotantotilan toiminnasta sekä tilan sen modernista rehuntuotannosta. Orchard Centre tuottaa maitoa kuuluisaan Baileys likööriin ja se on noussut maidon tuotannon lisäksi myös matkailupalveluiden tuottajana merkittäväksi työllistäjäksi alueellaan. Yhteinen lounas (sisältyy hintaan). Lisätietoa maatilasta.

Vierailu Orgaanisella kasvinviljelytilalla Oliver Kelly Farm. Kuulemme kuinka tila on kasvanut menestyksekkääksi luomun tuottajaksi. Tila tekee vahvaa yhteistyötä muiden luomun tuottajien kanssa.  Illallinen omatoimisesti Dublinissa. Yöpyminen Cassidy’s hotellissa Dublinissa. Lisätietoa Oliver Kelly Farmista.

5. Päivä Pe 5.11.2021

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Dublinin alue/kaupunkikierros bussilla 2,5 h. Yhteinen lounas (sisältyy hintaan). Vierailu viskitislaamolla 2h. Vierailu Urban Plant Life puutarhakeskuksessa 1,5h. Omaa aikaa ostoksille. Celtic Night Irlantilainen ilta (ohjelmallinen illallinen). Yöpyminen hotellissa Dublinissa.

6. Päivä La 6.11.2021

Aikainen aamiainen hotellissa tai aamiaispaketit mukaan. Kuljetus Dublinin lentokentälle klo 07:15. Paluulento kotimaahan klo 09.50 Finnair. Jatkolento Helsinki-Oulu. (tai Hki-Kajaani, jos lennot syksyllä -21 mahdolliset) Bussikuljetus Oulu-Kajaani.

Lisätietoa koulutuksesta

ILMOITTAUTUMISET OPINTOMATKALLE ”HAE KOULUTUKSEEN” LINKISTÄ!

  • Laukkanen Sari

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala