Hyppää sisältöön
Koulutukset

Maaseutuyrittäjien opintomatka Norjaan 27.-30.6.2023

Tavoite ja sisältö

Kainuun ammattiopiston hallinnoima KantriKasvu –Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin –hanke (MSR) järjestää kainuulaisille viljelijöille suunnatun opintomatkan Norjaan kesäkuussa 2023.

Opintomatkalla tutustutaan Norjan edelläkävijöiksi katsottaviin puutarha-alan maatiloihin, jotka ovat keskittyneet kukin omalla toimialallaan korkeaan teknologiaan ja/tai toimintatapoihin. Tutustumme pitkälle erikoistuneisiin tiloihin, mm. innovatiiviseen luomutilaan, vihannes-, hedelmä- ja marjatiloihin. Opintomatkan tavoitteena on tutustua digitaalista tuotantoa ja robotiikkaa kehittäviin yrityksiin ja tutustua kansainväliseen digitalisoituun ja robotisoituun tuotantoon maa- ja puutarhatiloilla.

Alustava matkaohjelma ja aikataulu

Tiistaina 27.6.2023

Finnairin lento AY0416 Kajaani-Helsinki klo 18.10-19.25. Majoittuminen Helsinki-Vantaan lentokentän läheisessä hotellissa. Omatoiminen illallinen.

Majoitus: Helsinki-Vantaa, lentokenttähotelli

Keskiviikko 28.6.2023

Finnairin lento AY0941 lähtee Helsingistä klo 7.25 ja saapuu Osloon klo 7.55. Vierailemme päivän aikana kahdessa ammattikohteessa:
Hørte Gård – luomuvihannestila (www.hortegard.no) ja
Huseby Gård (www.husebygaard.no). Yhteinen lounas ja yhteinen illallinen.

Majoittuminen: Drammen

Torstai 29.6.2023

Aamiainen hotellilla. Vierailemme päivän aikana kahdessa vierailukohteessa:
Ekeberg Myhrene Sylling AS (www.ekebergmyhrene.no). Tila on osa Ekene Myhrene Groupia, johon kuuluu yhteensä 3 tilaa. Yhteensä heillä on viljelyssä 11 hehtaaria mansikkaa vuonna 2023 ja tavoitteena on lisätä tuotantoa tulevaisuudessa. Syllingissä on 7 ha tunnelimansikkaa (Favori-lajike) ja kokonaistuotantomäärä on 350 tonnia. Käytössä on Plantsauna, jota käytetään sterilisoimaan taimet ennen istutusta ja lisäksi käytössä on Saga Roboticsin Thorwald, joka antaa kauden aikana kahdesti viikoissa kaikille tuotantokasveille UV-C valokäsittelyn. Vierailun jälkeen ajamme Krokkleivan King´s View´n upeiden maisemien kautta Minnesundiin, jossa vierailemme Amund Sandholtin Minne Gård-tilalla. Tilan pääviljelykasvit ovat peruna ja porkkana. Yhteinen lounas ja yhteinen illallinen.

Majoittuminen: Oslo (alustava)

Perjantai 30.6.2023

Aamiainen hotellilla ja aamulle hetki vapaata aikaa ennen lentokentällä menoa. Omatoiminen lounas.
Finnairin lento AY0914 lähtee Oslosta klo 13.10 ja saapuu Helsinkiin klo 15.35. Helsinki-Kajaani-lento AY0415 klo 16.30-17.50.

Pidätämme oikeuden muutoksiin ohjelmassa, vierailukohteissa ja aikataulussa.
Matkaohjelman täydentyessä, se lähetetään s-postitse kaikille matkalle ilmoittautuneille.

Toteutus

Mukana matkalla myöhemmin nimettävä KantriKasvu -hankkeen edustaja.
Koulutus liittyy KantriKasvu – Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan.

Ilmoittautuminen ja matkan hinta

Matkan hinta kainuulaisille: 430 €/hlö/ 2hh majoittuessa (sis. ruokailupaketti 100 €, ruokailupaketti sis. 2 x yhteinen lounas, 2 x yhteinen illallinen)
Matka on ensisijaisesti suunnattu kainuulaisille. Mikäli vapaita paikkoja jää yli, mukaan otetaan myös ulkopaikkakuntalaisia. Hinta muille kuin kainuulaisille on + 20 €/pv, eli 510 €/2hh majoittuen, mikäli lennot ovat ohjelman mukaiset. Mahdolliset poikkeavat lentojärjestelyt tai muut matkajärjestelyt sovitaan erikseen ja niistä voi aiheutua osallistujalle ylimääräisiä kustannuksia.
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 90 €/hlö.

 

Hinta sisältää lennot, majoituksen, bussikyydin, Farmimatkojen maatalousalan sanaston tuntevan matkanjohtajan palvelut (matkanjohto ja tulkkaus) sekä muut ohjelmassa mainitut palvelut.

 

Mikäli kiinnostuit -pyydä opintomatkan yksityiskohtainen matkaohjelma: Sari Laukkanen p. 044 797 4581 tai sari.laukkanen@kao.fi

 

Sitovat ilmoittautumiset matkalle tarvitaan viimeistään 11.4.2023. Varausmaksu on 200 €/hlö ja se erääntyy maksettavaksi 28.4. Peruutuksen tapahtuessa maksettua ennakkoa ei palauteta. Loppumaksun eräpäivä on 31 vrk ennen matkaa. Suosittelemme osallistujille matkavakuutusta, joka kattaa mahdollisesta matkan peruuntumisesta aiheutuvia kuluja esimerkiksi sairastumistapauksessa.

Nimenmuutoksen lentolippuun voi tehdä kuluitta 9 vrk ennen matkan alkua.

Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, opintomatka perutaan.
Pidätämme oikeuden ohjelman- ja niistä aiheutuviin hinnanmuutoksiin.

  • Laukkanen Sari

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala