Hyppää sisältöön
Koulutukset

Mehiläishoidon jatkokurssi 23.-24.5.2023

Tavoite ja sisältö

Kurssi soveltuu sekä mehiläishoidon aloittamista suunnitteleville että omaa tarhausta kehittäville. Tässä koulutuksessa kerrataan nopeasti mehiläishoidon perustekniikat ja perehdytään mehiläishoidon mahdollisuuksiin tulolähteenä. Opetuksen tavoitteena on auttaa oman mehiläishoidon suunnitelmallista kehittämistä asetettuja tavoitteita kohden.
Kurssilla käytetään oikeaa kalustoa havaintomateriaalina ja työskennellään myös mehiläispesillä, mikäli sää suinkin sallii. Kirjallista ja verkkoaineistoa pystyy hyödyntämään myös omatoimisessa jatko-opiskelulla ja -työskentelyssä. Kurssi antaa valmiudet hakeutua mihin tahansa alan jatkokoulutukseen.

Koulutus järjestetään lähiopetuksena KAO/Seppälä, luokka 2 ja/tai käytännön harjoitteluna.

Kouluttajana toimii yrittäjä Lauri Ruottinen, Hunajaluotsi.

1.päivä, 23.5.2023:
Kurssin avaus. Tavoitteet, sisältö ja kurssiaineisto. Henkilökohtaiset työvälineet, mehiläispesien hoito vuoden aikojen mukaan
Mehiläistarhauksen tavoitteen asettaminen ja viisi tärkeintä tietoa ja taitoa matkalla tavoitteeseen (harjoittelu mehiläispesillä)
Kirjalliset käytännön ohjeet aloittavalle ja laajentavalle tarhaajalle koko vuoden mehiläisten hoitoa varten (jaetaan osallistujille)

2. päivä 24.5.2023
Mehiläistuotteet ja niiden myynti
Ostojen kulut ja myyntien tuotot tasapainoon? Hartiapankin käyttö mehiläistarhauksessa. Erilaiset tavat nostaa tarhauksen koko taloudellisesti merkittävälle tasolle.

Lounas klo 11-11.30 (omakustanne), kahvit klo 13-13.15

Toteutus ja kesto

Lähipäivät Kainuun ammattiopisto/Seppälä, lk 2, Kirkkoahontie 115, 87910 Linnantaus.

Koulutus liittyy KantriKasvu -Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen hinta on 80 € / hlö / 2 pv ( alv 0). Hinta sisältää opetusmateriaalin. Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € / pv). Kainuun ulkopuolisille koko kurssin hinta on 100 € (alv 0).
Voit osallistua myös yksittäisiin koulutuspäiviin, hintaan 50 € / pv(alv 0). Kainuun ulkopuolisille hinta 60 € / pv (alv 0).

 

Mahdollinen kurssimateriaali sisältyy hintaan.

 

Ilmoittautumisaika päättyy 7.5.2023. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 7.5.2023 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

  • Laukkanen Sari

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala