Hyppää sisältöön
Koulutukset

Tuorejuustot ja juustot (kovat) (2 lähipäivää + webinaarit) 24.-25.3.2022

Tavoite ja sisältö

Kahden päivän työpajassa ja etukäteen pidettävissä webinaareissa perehdytään seuraaviin:

  • Tuorejuustot; juoksetejuusto, piimäjuusto sekä Ilvesjuusto, leipäjuusto, halloumi, ricotta, paneer, raejuusto, mascarpone, sulatejuusto sekä mozzarella
  • Juustot (kovat)

– tuotteen raaka-aineille asetettavat vaatimukset, raakamaidon esikäsittely (mm. separointi ja vakiointi sekä lämpökäsittelyt)
– valmistuksen apuaineet, hapatteet ja entsyymit (mm. laktaasi ja juoksete) tuotteen valmistuksessa
– valmistusprosessi / reseptit
– valmistuslaitteet
– omavalvonta
– lainsäädännön vaatimukset tuotteelle / tuotteen laatuvaatimukset
– tuotteiden säilyvyys, sen tutkiminen ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät
– tuotekehityksen mahdollisuudet

Osallistuja osaa tehdä maidolle tuotteen vaatimat esikäsittelyt sekä valmistaa joitain tuorejuustoja ja jauheita. Osallistuja tuntee tuotteiden reseptiikkaa ja on perillä yleisimmistä valmistusmenetelmistä.

  • Webinaari 1 (3h) ti 14.3.2023 klo 9-12
  • Webinaari 2 (3h) to 16.3.2023 klo 9-12
  • Lähipäivät pe-la 24.-25.3.2023 Seppälän Impilinnan tuotekehityskeittiöllä klo 9-16.00

Toteutus ja kesto

Kouluttajana toimii Johanna Aho, elintarviketieteiden maisteri, tmi Johanna Jeesaa.

Koulutus on osa laajempaa Erikoismaitotuotteiden innovatiiviset jalostusratkaisut ja liiketoimintamahdollisuudet-työpaja sarjaa:
Pienmeijerin perustaminen (webinaari)
ke 15.2.2023 klo 9-16 (teams)

Kulutusmaito ja kermatuotteet sekä Hapatetut maitotuotteet (2 lähipäivää + webinaarit)

  • ti 21.2.2023 klo 9-12 (teams)
  • to 23.2.2023 klo 9-12 (teams)
  • Tuotekehitystyöpajat 3.-4.3.2023 (lähi)

Tuorejuustot ja Juustot (kovat) (2 lähipäivää + webinaarit)

  • ti 14.3.2023 klo 9-12 (teams)
  • to 16.3.2023 klo 9-12 (teams)
  • Tuotekehitystyöpajat 24.-25.3.2022 (lähi)

Pienmeijeritoiminnan kannattavuus (webinaari) la 15.4.2023

Voit ilmoittautua näihin kaikkiin www.kao.fi/lyhytkoulutukset sivuilta.

Koulutus liittyy KantriKestävä Uusia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia ruokaketjusta ja luonnosta –hankkeen (Kainuun ammattiopisto, ProAgria Itä-Suomi Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset) koulutustarjontaan ja toteutetaan yhteistyössä ProYritys Itä-Suomi -hankkeen kanssa.

Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus.

Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi

Mahdollinen koulutusaineisto kurssipäivinä sähköisenä.

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen hinta on 80 € / hlö (alv 0%). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot haun yhteydessä. Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä laskutusta varten.

 

Ilmoittautumisaika päättyy 20.3.2023. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 20.3.2023 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

 

  • Kotilainen Heidi

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala