Hyppää sisältöön
Koulutukset

Valjastuskurssi 24.-25.1.2023

Kohderyhmä

Omistatko hevosia? Kiinnostaisiko hevosen käyttö vaikkapa metsätöissä tai muissa valjastusta vaativissa työtehtävissä? Kiinnostaako opetella erilaisia hevosen valjastusmuotoja? Tervetuloa KantriKasvu -hankkeen järjestämälle Valjastuskurssille alkuvuodesta 2023. Kurssilla opit valjastamaan ja ajamaan työhevosta maastossa. Ilmoittautumiset kurssille oheisen linkin kautta. Mukaan pääsee 10 nopeinta! Tervetuloa!

Sisältö

24.-25.1.2022 Teoriaa ja käytännön harjoittelua, Seppälä, luokka 1 ja talli

Ensimmäisen päivän aamupäivä on valjasoppia ja teoriaa luokassa 1, loppupäivä ja 2. päivä: valjastuksen toistoa ja ajoa, tallilla.

24.1.2023

8:45-9 Aamupäiväkahvit Seppälän oppilasruokalassa, hanke tarjoaa
9-11 Teoriaa, varusteet ja niiden sopivuus, ajaminen, koulutus ym. tämän jälkeen siirrytään tallille käytännön harjoituksiin
Länkien mittaus ja sovitus
Länkivaljastus/ tamppivaljastus ja työvaljastuksen erimuodot
Työajaminen/ käytäntö
Nuoren hevosen koulutus
Vinkit työ/vetokilpailuihin valmistautumiseen

25.1.2023 Käytännön harjoittelua

8:45-9 Aamukahvit Seppälän opiskelijaruokalassa.
9-11 Käytännön harjoittelua. Valjastusta ja ajoa. Kokoontuminen tallille.
11-11:45 Lounas (omakustanne)
11:45-15 Harjoittelu jatkuu

Voit tuoda kurssille oman hevosen tai ponikokoisen. Mikäli olet kiinnostunut karsina- tai tallipaikasta, yhteydenotot: Hanna Hyyryläinen p. 044 797 0932. Ajoneuvoyhdistelmän parkkeeraaminen konekentälle Seppälän tallin kulmille tai Eläinsairaala Countrypoliksen edustalla olevalle kentälle.

Toteutus ja kesto

Kouluttaja: Matti Pakarinen, Matin Puupaja

Koulutus liittyy KantriKasvu -Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan. Koulutus kestää 2 päivää ja se järjestetään KAO/luonnonvara-alan toimipaikassa Seppälässä, päärakennuksen luokassa 2 sekä Seppälän tallilla + lähimaastossa, 87910 Linnantaus.

Kainuun ulkopuolelta tulevilla on mahdollisuus varata edullinen majoitus koulun asuntolasta. Yhteydenotot majoitukseen liittyen: fatima.selimi@kao.fi.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

Lisätiedot

Koulutuksen hinta 80 € (alv 0%), koko kurssi (2 pv).
Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme +10 € / pv kalliimman osallistujamaksun. Koulutusaineisto sisältyy hintaan. Karsina- ja/tai tallipaikasta erillinen maksu.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 16.1.2023. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.
Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 16.1.2023 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu. Pidätämme oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

  • Laukkanen Sari

    projektipäällikkö

    Toimipaikka

    Luonto- ja ympäristöala

    Luonto- ja ympäristöala