Asuntolaelämää

Asuntola elämää Opintiellä (video)

Hauskaa ja yhteisöllistä

Sellaista on nuorten elämä opiskelija-asuntolassa, jos on JanneaAskoaSannaa, Nooraa ja  Dania uskominen. Ja miksipä ei olisi. Viisikko listaa nopeasti soluasumisen hyviä puolia, kuten uudet kaverit ja yhdessä tekemisen.

Cindy-koira viihdyttää, lohduttaa ja toimii tarvittaessa jopa lenkkikaverina.
Cindy-koira viihdyttää, lohduttaa ja toimii tarvittaessa jopa lenkkikaverina.

 

Myös asumismuodon maksuttomuus saa kiitosta ja se, että asumiseen liittyviin asioihin, kuten huonekaverin valintaan on mahdollista vaikuttaa. Sanna ja Noora ovat tunteneet toisensa jo vuosia ja niinpä huoneen jakaminen soluasunnossa on ollut mutkatonta. Kun solussa on neljä huonetta ja huoneessa kaksi asukasta, aikataulujen ja tapojen yhteensovittaminen on aikamoista palapeliä ja taitoa vaativa laji.

Turvallista ja valvottua

– Elämä asuntolassa on valvottua, mutta mistään BB-talosta ei ole kysymys. Olemme täällä opiskelijoiden tukena ja huolehdimme sovittujen sääntöjen noudattamisesta, kertoo  asuntolaohjaaja Tuula Hovirinne.

 Säännöistä tärkein on, että jokaisella asukkaalla on oikeus omaan yksityisyyteensä, vaikka asioita paljon jaetaankin. Asuntolanohjaaja neuvoo ja opastaa arjessa selviytymisessä sekä luo osaltaan hyvää yhteishenkeä asukkaiden välille.

– Jos tulee ristiriitoja ne keskustellaan kahden kesken asuntolaohjaajan kanssa tai porukalla solukokouksessa. Pitää uskaltaa sanoa, jos jokin asia painaa mieltä tai häiritsee. Erimielisyydet sovitaan aina heti, nuoret kertovat.

Vapaa-aikaa vietetään kavereiden kanssa rennosti oleskellen.
Vapaa-aikaa vietetään kavereiden kanssa rennosti oleskellen.

 

Jannen, Askon, Sannan, Nooran ja  Danin mielestä asuntolassa asuminen sopii erityisen hyvin sosiaaliselle ja avoimen luonteen omaavalle opiskelijalle. Yhteisössä kukkii omanlaisensa huumori ja on tärkeää, että opiskelija osaa huolehtia itsestään ja asioistaan sekä ennen kaikkea kykenee huomioimaan myös muiden toiveet ja tarpeet. Ja lisäävät heti, että jokaisen annetaan olla oma itsensä.

Asuntolat ja paikkamäärät

Asuntolaohjaajat ja yhteystiedot

Kajaani
Opintie 2, 87100 Kajaani
p. 044 327 6473, Tuula Hovirinne

Opintie 3, 87100 Kajaani
p.044 327 6478, Timo Vanhatalo
asuntolaohjaajien tiiminvetäjä

Seppälä, Kirkkoahontie 115, 87910 Linnantaus
p. 044 526 6787, Kaisa Ikonen

Kuusamo
Apajatie 6 A-C, 93600 Kuusamo
p. 044 497 5076, Olavi Sääskilahti