Haasteita, vastuuta ja suuria kokemuksia

tilasisustaja_opiskelijatarinat

Kajaanilaistunut, alun perin Oulusta kotoisin oleva Cristina Pyykkönen opiskelee YritysAmiksessa sisustusalaa. Aikaisemmin vuoden maalariopintoja suorittanut aktiivinen 18-vuotias on YritysAmiksessa toista vuotta. Kiinnostus sisustusalaa kohtaan voitti, mutta vuoden maalariopinnoista on ollut luonnollisesti hyötyä nykyisiä opintoja ajatellen.

”YritysAmiksessa opiskelu on ollut haastavaa, mutta hyvin mielenkiintoista. Olen ajatellut, että voisin tulevaisuudessa ansaita elantoni muotoilun ja tuotteiden myynnin parissa”, kertoo Kätevä Koivu NY-yritystä opiskeluihin kuuluen pyörittävä Cristina. ”Yrityksen pyörittäminen opiskelun ohessa tuo omat haasteensa, mutta tarjoaa toisaalta ainutlaatuisen mahdollisuuden saada monipuolista kokemusta verrattuna moneen muuhun toisen asteen oppilaitokseen”, hän jatkaa.

Viiden vuoden kuluttua Cristina näkee itsenä muotoilun ammattilaisena tai sisustusarkkitehtina. Hän on suunnitellut jatkavansa opintoja joko muotoiluakatemiassa tai Aalto-yliopistossa.

”Olen tykännyt opiskeluissa siitä, että YritysAmiksessa ei mennä perinteisten kaavojen mukaan vaan esimerkiksi aikataulutusta omissa töissä saa suunnitella itse. Lisäksi pääsee turvallisesti tutustumaan yrityksessä toimimiseen”, kertoo oman yrityksen perustamisesta haaveileva Cristina. ”Toisaalta olen ajatellut aluksi olla toisen leivissä jonkin aikaa, jotta saan parhaan mahdollisen taustan omalle yrittäjän taipaleelleni”, hän huomauttaa.

Suurimmat ahaa-elämykset Cristina kertoo saaneensa työmaakohteissa, missä hän on saanut suunnitella itse kohteeseen tulevia materiaaleja ja työtapoja. Kohteissa karttunut kokemus on auttanut esimerkiksi näytöissä, joiden tekeminen on ollut luonnollisesti helpompaa.

”Olen erityisen tyytyväinen myös siihen, että opinnoissa on oppinut hakemaan omatoimisesti tietoa eri lähteistä, eikä kaikkea anneta valmiina”, päättää Cristina.