Käytännönläheistä ammatin oppimista

juha_matkailuala_opiskelijatarina

Matkailupalvelujen tuottajaksi opiskeleva Juha Leino, 18, haki opiskelemaan matkailualalle, koska häntä kiinnosti ammatti, jossa ollaan tekemisissä ihmisten kanssa. Juha on ollut koulutukseen tyytyväinen. ”Opiskelu on toteutettu hyvin, sillä täällä saa paljon käytännön kokemusta erilaisissa tapahtumissa toimimisesta”, Juha kertoo. Hän pitää matkailualan koulutusta monipuolisena ja hyvänä pohjana myös jatko-opinnoille. ”Työelämässä voi hakeutua ruoanlaittohommiin, safarien vetäjäksi tai vaikka kiertoajeluoppaaksi. Mielikuvitus on vain rajana.”

Juhalle mieleenpainuvin kokemus opiskeluaikana on ollut viikon reissu Kuusamossa. ”Olimme paikallisessa majatalossa yötä ja päivisin kävimme kokeilemassa erilaisia aktiviteetteja, kuten melontaa, vaellusta ja koskenlaskua.”

Työssäoppimisjaksonsa Juha suoritti Vesiliikuntakeskus Kaukavedessä. ”Olin ensin kassalla myymässä lippuja ja siirryin sitten allasosastolle, jossa olin suurimman osan työssäoppimisjaksostani. Samalla kouluttauduin koulun ulkopuolella uinninvalvojaksi ja sain huimasti kokemusta uinninvalvonnasta sekä työelämässä toimimisesta”, Juha kertoo. Hänen tavoitteena on hakea valmistumisen jälkeen yliopistoon opiskelemaan liikuntaa. ”Matkailuala antaa erinomaiset lähtökohdat lähteä jatko-opiskelemaan mille alalle tahansa!”