Kokki-opiskelijat Bilbaossa

Kokin tutkintoa suorittavien aikuisopiskelijoiden työssäoppiminen Bilbaossa keväällä 2016

maarit ärväs töissä bilbaossa

 

ravintola kokken

Hotelli, -ravintola- ja cateringalan perustutkintoa suorittava Maarit Ärväs oli työssäoppimassa Espanjassa, Baskimaalla Bilbaossa Ravintola Kokkenissa maalis-huhtikuussa 2016. Näin Maarit kuvailee työssäoppimispaikkaansa: Ravintola Kokken on hyvätasoinen ravintola, joka toimii mielenkiintoisella konseptilla. Kokki päättää, mitä asiakas syö! Asiakas valitsee, syökö 4, 6 vai 8 annosta ja jälkiruuan, ja kertoo esim. syökö kalaa tai onko allerginen jollekin. Keittiö päättää, mikä on lautasjärjestys tänään, eli eka annos esim. kroketti, toinen paneroitu turska, kolmas tonnikala, neljäs seepia. Sen jälkeen tarjoilija käy kysymässä, haluaako asiakas syödä lisää. Sitten jatketaan taas toisilla annoksilla! Konsepti  on suorastaan nerokas; juuri mitään ei mene hukkaan, laitetaan tarjolle sitä, mitä on ja kaikki on tuoretta. Säästetään aikaa, rahaa ja tarvikkeita eli tehdään tulosta!

”Mukava huomata, että kielitaidolla ja kysymällä pärjää maailmalla, ja rohkeutta riitti lähteä. Monet asiat ovat toisin kuin kotona, joten joustaa täytyy, ja tulee tilanteita jolloin on parempi pitää suu kiinni. Ahkeruutta arvostetaan, samoin yhteistyötaitoja. Kokintaidot karttuvat matkan varrella.  Mutta oli hienoa olla  ”one  of the team”  viisi viikkoa! Ja toki saamani  hyvä palaute tuntui mukavalta. Ehkä vielä jonain päivänä palaan Bilbaoon lomailemaan perheeni kanssa!”, pohti Maarit kotiin palattuaan.

Katso Maaritin koko mielenkiintoinen reissupäiväkirja värikkäine kuvineen tästä: MATKARAPORTTI BILBAO Maarit Ärväs 2016.

Samaan aikaan Bilbaossa oli myös kokin tutkintoa suorittava Erkki Härkönen. Erkin työssäoppimispaikka oli ravintola Colombossa, jonka ruokalistalta löytyi monipuolisesti makuja ympäri maailman. Lue Erkin koko matkaraportti ja katso mielenkiintoiset kuvat täällä: Matkaraportti Bilbaosta Erkki Härkönen 2016

Erkki Härkönen

Ravintola Colombosta

Ravintola Colombo

Kokiksi opiskeleva Ksenia Miettinen kuvailee omia kokemuksiaan Bilbaosta seuraavasti: ”Baskimaa on tunnettu hyvästä ruoasta. Bilbaossa on paljon tasokkaita ravintoloita ja tapas-tyylisiä pintxos-baareja.  Baskit ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan ja ruoistaan, siksi melkein kaikki ravintolat tarjoavat hyvälaatuista baskimaan ruokaa, niin kuin minunkin Yandiola. Yandiola sijaitsee keskustassa. Se on 4-kerroksinen ja sijaitsee tunnetussa Azkuna-center rakennuksessa. Kadun puolelta rakennus on hyvin vanha-aikoinen, mutta sisältä kunnon modernia taidetta.” 

Lue Ksenian koko matkakertomus täältä: Matkaraportti Bilbaosta Ksenia 

kseniankuva

Yandiola annos.2 jpg

Yandiola annos