Miro Santala on pelannut koko ikänsä

miro_santala_opiskelijatarinat

Seinäjoelta YritysAmikseen saapunut 17-vuotias Miro Santala on harrastanut pelaamista koko pienen ikänsä. Konsolipelaamisesta aloittanut nuori mies siirtyi ala-asteella verkkosivujen tekemisen kautta omien pelien tekemiseen – ensin yksinkertaisia tekniikoita käyttäen ja myöhemmin osaamistaan omatoimisesti kehittäen. ”YritysAmikseen päädyin siten, että yhdeksännellä luokalla etsin netistä polkuja tulevaisuuttani varten. Löysin Kainuun ammattiopiston kulttuurialan ja tiesin heti, että siinä on minun paikkani.”

Miro kertoo saaneensa YritysAmiksessa laajemmin tietoja ja taitoja ennakko-odotuksiin verrattuna. ”Audiovisuaalisen viestinnän eri osa-alueet liittyvät niin paljon toisiinsa, että kaikesta tiedosta on suurta hyötyä. Pelien tekemiseen pääsee paremmin mukaan toisena vuonna, kun osaamista on jo kertynyt.”

Yritysmäinen oppiminen sopii Mirolle erinomaisen hyvin, sillä hän on ollut kiinnostunut yritystoiminnasta jo lapsuudesta lähtien. ”Pidin pienenä omassa huoneessa parvisängyn alla kauppaa, josta naapuruston lapset kävivät ostamassa käytöstä poistettuja leluja. Nyt isompana saan harrastaa tätä suuremmassa mittakaavassa.” Miro on perustanut luokkakavereidensa kanssa NIBStudios yrityksen. Yritys tarjoaa monipuolisesti peli- ja media-alan palveluita. Tavoitteena on myös järjestää tapahtumia lähitulevaisuudessa.

Miron tavoitteena tulevaisuudessa on jatkaa pelialan opiskeluja ammattikorkeakoulussa armeijan jälkeen. ”Jossain vaiheessa minulla on toivottavasti oma pelialan yritys, joka pääasiallisesti tekee tuotantoa tietokoneille.”

Miron mielestä suurimpia haasteita YritysAmiksessa on ollut se, että tietoa joutuu etsimään itse. Hyvin on kuitenkin nuoren ja innokkaan opiskelijan arki sujunut.