Opinnoista on ollut hyötyä jo työnhakuvaiheessa

Ida-Maija Pulkkinen

Kesäkuussa 2016 matkailualan perustutkinnon suorittanut kuhmolainen Ida-Maija Pulkkinen hakeutui suorittamaan matkailupalvelujen tuottajan tutktintoa heti edellisestä ammatista valmistuttuaan. ”Olin miettinyt matkailualaa jo vaatetuspuolella ja ajattelin, että joku päivä voisin kouluttautua sille alalle. Matkailu on aina kiinnostanut itseä jo lapsesta asti. Reissattua on tullut jokaikinen loma jossain. Välivuosi ei olisi tullut minulle kuuloonkaan, oli parempi suorittaa koulut yhteen putkeen”, pohtii Ida-Maija.

Ida-Maija hakeutui aikuispuolelle, koska tiesi saavansa uuden ammatin vajaassa kahdessa vuodessa. Opinnot tuntuivat Ida-Maijasta mielekkäiltä, vaikka hän joutuikin kulkemaan tunnin koulumatkan joka aamu ja iltapäivä linja-autolla Vuokatin ja Kuhmon väliä. Työssäoppimispaikka ja sen myötä työpaikka löytyivät kuitenkin kotikaupungista Kaesan Kotileipomosta.

”Koulutuksesta on ollut minulle hyötyä koko ajan. Muun muassa ensiapukorttia sekä anniskelu- ja hygieniapasseja on kyselty työpaikoissani jo nyt. Koulutus on avartanut katsettani maailmaa kohtaan ja osaan asettua nyt sekä asiakkaan että asiakaspalvelijan rooliin erilaisissa tilanteissa. Tiedän, että asiakaspalvelutyö sopii minulle ja tämä koulutus vain vahvisti ajatuksiani. Isona haluan toimia matkailun ja asiakaspalvelun parissa ulkomailla. Työkokemusta haluan ennen sitä hankkia kotimaasta.”