Kainuun ammattiopistolta 23 kilpailijaa Taitaja2019 –semifinaaleihin

Kainuun ammattiopistolta on ilmoittautunut tämän vuoden Taitaja2019 semifinaaleihin 23 opiskelijaa, 7 eri lajiin. Semifinaaleihin on lähdössä seuraavista lajeista: Autonasennus (6), Kuljetuslogistiikka (2), Eläintenhoito (2), Matkailu (4), Sähköasennus (3), Cateringkokki (4) ja Elektroniikka (2).

Kainuun ammattiopisto on tänäkin vuonna yksi semifinaalien järjestäjistä. Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteellä järjestetään eläintenhoidon semifinaali 30.1.2019. Eläintenhoidon semifinaali koostuu kahdesta tehtävämoduulista, joissa hoidetaan niin tuotanto- kuin pieneläimiä. Tuotantoeläintehtävässä kilpailija valmistelee lypsyä varten lehmän navetan lypsyasemalla. Pieneläintehtävässä kilpailija puolestaan hoitaa marsua asiakkaan kotona ja häntä arvioidaan mm.  asiakaspalvelutilanteessa. Kilpailijoiden suoriutumista arvioi kolme tuomaria.

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestetään toukokuussa Joensuussa. Semifinaaleissa, jotka järjestetään 28.1.−1.2.2019 välisenä aikana karsitaan kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta Taitaja-kilpailun finaaliin. Taitaja2019-semifinaaleihin osallistuu lähes 1500 kilpailijaa yli 30 paikkakunnalla. Eri oppilaitokset ympäri Suomen järjestävät semifinaalit laajassa yhteistyössä yritysten ja muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa.

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Suomenmestaruuksista kilpaillaan 43 lajissa. Kilpailu on avoin kaikille ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville nuorille.

Taitaja2019 finaalin järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Taitaja-tapahtuman pitkäjänteisestä kehittämisestä vastaava taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Taitaja2019-tapahtuma Joensuussa on avoin yleisölle ja sinne on maksuton sisäänpääsy. Tapahtuman avajaisia vietetään maanantaina 20.5.2019. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua kolmena kilpailupäivänä 21.−23.5.2019 kymmeniin eri ammatteihin ja kokeilla omia taitojaan erilaisissa osaamista vaativissa tehtävissä.

taitaja2019.fi/semifinaalit
Facebook.com/taitaja
#taitaja2019 #osaamiseniloa #taitajasemit