Maaseutu tulee kaupunkiin 1.11.

Maaseutu tulee kaupunkiin keskiviikkona 1.11.2017 klo 13-15. Tule koko perheen voimin Kajaanin Kauppatorille tutustumaan maaseudun elämään ja juhlimaan kanssamme 120 vuotta täyttävää Seppälän oppilaitosta.

maaseutu_banneri2

Tapahtuman ajankohta on Kainuun ammattiopiston luonnonvara-alan toimipisteen, Seppälän juhlavuosipäivä. Seppälä täyttää tuolloin virallisesti 120 vuotta.

Kauppatorilla on rapsuteltavina perinteisiä maaseudun eläimiä, kuten kyyttö-lehmiä ja koiria sekä talutusratsastusta hevosilla. Esittelyssä konekalustoa, muun muassa traktoreita ja erilaisia maatalouskoneita. Viidelle sadalle ensimmäiselle kanssajuhlijalle tarjolla hernekeittoa soppatykistä ja tietysti nokipannukahvia, kuumaa mehua ja pullaa. ItäMaito ja Valio maistattavat Valio Karelia® -juustoa, joka on Valion juustomestareiden kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle. Suomi 100 tapahtumiin kuuluvan, 100 lahjaa kainuulaisille ohjelmaan liittyen YritysAmis Puutarha jakaa kävijöille yhteensä 120 valkoista neilikkaa. 

Esiintymislavalla kuullaan haastatteluja ja väliajalla musiikkia Kainuun konservatorion opiskelijoiden Iina Mesiniemi & co esittämänä. Lavalla klo 13-14 haastateltavana mm. Seppälän historiikkikirjan kirjoittaja Riitta Törn-Säkkinen. Tilaisuuden päätteeksi kajautetaan yhteislauluna kainuulaisten maakuntalaulu, Nälkämaan laulu.   

Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan Seppälän historiikkikirja, Unta ja Näläkäe – Tarinoita Seppälän kouluista 1897-2017. Kirja tulee myyntiin Suomalaiseen kirjakauppaan tapahtumapäivänä. Kirjan julkistamistilaisuus Suomalaisessa kirjakaupassa alkaa kello 14. Paikalla on myös kirjoittaja Riitta-Törn Säkkinen kertomassa Seppälän historiasta. Tilaisuus päättyy kello 17.

Seppälä on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu vuonna 1897. Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet. Tällöin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta. Seppälä on nykyisinkin hyvä kasvualusta osaamisen kehittämiselle tai kenties yrittäjätien aloittamiselle. Mahdollisuuksia on valtavasti – tarvitaan innostusta, hyviä ideoita, osaamista ja hivenen rohkeutta niiden toteuttamiseen. Suunnitteletpa sitten ensimmäisen ammatin opiskelua, ammatinvaihtoa tai ammattitaidon nostamista ja kehittämistä, tule torille juttelemaan, me voimme ehkä olla avuksi. 

 

suomi100_suomalainen_kk