Hyppää sisältöön

Maalaismarkkinat järjestetään jo 30. kertaa

Maalaismarkkinat juhlii tänä vuonna pyöreitä, sillä markkinat järjestetään jo 30. kerran Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteessä. Perinteikäs tapahtuma ajoittuu syyskuulle 10. – 11.9.2021. Markkinat käynnistyvät perjantaina päiväkotien ja koululaisten vierailupäivällä. Maalaismarkkinat ovat avoinna perjantaina 10.9. klo 9.00–18.00 ja lauantaina 11.9. klo 9.00–14.00 osoitteessa Kirkkoahontie 115, Kajaani. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkinat jouduttiin perumaan viime vuonna koronatilanteen takia. Kainuun ammattiopistolla katsotaan kuitenkin luottavaisin mielin tulevaan.

”Haluamme omalta osaltamme luoda uskoa tulevaan ja yhtenä Kainuun suurimmista tapahtumista Maalaismarkkinat on siinä tärkeässä roolissa. Pystyimme tänä vuonna aloittamaan markkinajärjestelyt ajallaan, sillä olemme saaneet olla lähiopetuksessa”, luonnonvara-alojen koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi kertoo.

”Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja seuraamme heidän antamiaan ohjeistuksia varautuen myös siihen tilanteeseen, että tapahtuma joudutaan perumaan. Suuntaamme kuitenkin katseet syksyyn luottavaisin mielin markkinoita odottaen”, Sänisalmi sanoo.

Kainuun ammattiopiston koulutukset ovat markkinoilla laajasti esillä toiminnallisilla pisteillä. Markkinalavalla on luvassa opiskelijoiden tuottamia alojen esittelyjä sekä livemusiikkia konservatorion ja Kajaanin lukion musiikkiopiskelijoiden esittämänä. Työkoneita ja ajoneuvoja on esillä kalustokentällä. Markkinoilta on mahdollista ostaa kainuulaisten yritysten laadukkaita tuotteita ja herkkuja, kuten mm. leivonnaisia, hedelmiä ja juureksia. Street food -katu tarjoilee markkinaväelle herkullisia ruoka-annoksia monenlaiseen nälkään.

Tapahtuma järjestetään Kainuun ammattiopiston henkilöstön ja opiskelijoiden yhteisvoimin. Opiskelijoiden työpanos tapahtumassa on merkittävä. Opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Eri alojen opiskelijat esittelevät tapahtumassa omia ammattialojaan, huolehtivat mm. liikenteenohjauksesta, turvallisuudesta, kahvio- ja ruokailutoiminnasta, kuljetuksista, ensiavusta ja osastojen järjestelyistä.

Liikenne ja pysäköinti markkina-alueella

Henkilöautoliikenne markkinoille ohjataan Heinisuontien kautta. Pysäköintialueet sijaitsevat Heinisuontien päässä olevan Logistiikkahallin läheisyydessä. Markkinoille pääsee kävellen tai pyöräillen Kirkkoahontien kevyenliikenteenväylää tai Heinisuontietä pitkin. Kirkkoahontien nopeusrajoitus Seppälän kohdalla on markkinoiden aikana 40 km/h. Varsinainen markkina-alue on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Liikenteenohjaajat ovat varmistamassa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta koko markkinoiden ajan.

Markkinoiden myyntipaikat myynnissä nyt

Myyntipaikkoja on vielä runsaasti vapaana. Myyntipaikkoja myynnistä vastaavat liiketoiminnan opiskelijat. Paikat ovat ostettavissa osoitteessa kopis.fi ja p. 044 715 7574, kopis@kao.fi.

 

Lisätietoa tapahtumasta:
koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi
p. 044 797 4512, renne.sanisalmi@kao.fi

Aihealueet