Kainuu Four Seasons Film Festival 16.-19.4.2020

Screenshot 2020-01-30 at 11.19.12

 

Ensimmäinen Kainuu Four Seasons Film Festival järjestetään Sotkamo-Vuokatissa ja Kuhmossa 16.-19.4.2020. Järjestäjänä toimii Kainuun ammattiopisto ja rahoittaja on Elävä Kainuu Leader ry. Festivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Vuokatin Aateli, Kainuun Osuuspankki, Kainuun Voima Oy ja Kajave Oy. Elokuvateatterit Kino Visio Sotkamossa ja Pajakkakino Kuh-mossa ovat keskeiset elokuvien esityspaikat. Festivaali on tarkoitus juurruttaa Kainuuseen säännölliseksi tapahtumaksi tukemaan Kainuun mainetyötä ja matkailua.

Kainuu Four Seasons Film Festival on koko kansan elokuvafestivaali. Kainuussa kuvattujen elokuvien, tv-sarjojen ja muiden av-tuotantojen tekijätiimit ovat kiitelleet aina Kainuun henkeä, ihmisten vieraanvaraisuutta ja avuliaisuutta sekä yrittäjien ja muiden yhteistyö- kumppaneiden asennette parhaaksi mahdolliseksi. Siksi haluamme tarjota kainuulaisille ja Kainuuseen saapuville Kainuun näköisen elokuvafestivaalin. Jokainen on yhtä tervetullut katsomaan elokuvia, tapaamaan tekijöitä, osallistumaan monenlaisiin tilaisuuksiin sekä kuuntelemaan hyvää musiikkia.

Festivaalin elokuvat ja tekijävieraslista päivittyvät koko ajan aina festivaaliviikolle asti ja viimeisin tieto löytyy tapahtuman Facebook- ja nettisivuilta. Elokuvaohjelmistossa on sekä uusia että vanhempia elokuvia. Valikoiduissa esityksissä paikalla on myös tekijöitä. Eloku- va-alan vieraista mainittakoon kenialaissyntyinen, Lontoosta Kainuuseen saapuva näyttelijä ja stuntti Kiran Shah. Kiran on toiminut elokuva-alalla aktiivisesti vuodesta 1977 ja viimeisin roolisuoritus oli Nambi Ghiman rooli elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker. Hän on esiintynyt lisäksi muun muassa Hobitti- ja Narnia-elokuvissa.

Kotimaisista vieraista on festivaaleille tulossa muun muassa näyttelijä Kari Väänänen, tu- levassa Heinähattu, Vilttitossu ja Ärhäkkä koululainen -elokuvassa Heinähattua näyttelevä Emelia Levy, palkitun Eränkävijät ja Magic in Lapland tv-sarjojen tuottaja ja käsikirjoittaja Teemu Hostikka. Tulonsa on myös varmistanut Magic in Lapland tv-sarjan tähti taikuri-illusionisti Henri Kemppainen, joka palkittiin vastikään Vuoden taikuri 2019 -palkinnolla. Myös käsikirjoittaja Pekka Lehtosaari sekä ohjaaja, tuottaja, Lapin yliopiston elokuva- ja televi- siotuotannon professori emeritus Hannu Kahakorpi saapuvat Kainuuseen. Festivaalilla on tarjolla myös musiikkia ja tulonsa on varmistanut muun muassa Tommi Läntinen sekä housemuusikkona toimiva Tuomas ”Gary” Keskinen (ex-Negative ja -Technicolour).

Kino Vision ja Pajakkakinon lisäksi festivaalin esitykset jalkautuvat myös muun muassa Kuh- motaloon, Hotel Aateliin, ravintoloihin ja baareihin. Kuhmotalossa järjestetään elokuvalliset iltamat, jossa katsotaan elokuva ja tanssitaan liveorkesterin tahdissa.

Kainuu Four Seasons Film Festivalilla Kainuun ammattiopiston opiskelijat pääsevät näyttämään osaamisensa monipuolisissa työtehtävissä.