Kainuun ammattiopisto saa vieraakseen kaksi huippukokkia Kanadasta

Huippukokit Gaetan Tessier ja Sébastien Laframboise saapuvat Kainuun ammattiopistoon (KAO) Kajaaniin. He tulevat KAO:n yhteistyöoppilaitoksesta École hötelière de l’Outaouaisista. Oppilaitos sijaitsee Gatineaun kaupungista Etelä-Québecissä Kanadassa.

Kokit työskentelevät KAO:n opiskelijaravintola Kisällissä keskiviikkona 28.10.2015 ja torstaina 29.10.2015.

Keskiviikkona 28.10.2015 Tessier ja Laframboise pääsevät tutustumaan suomalaiseen ruokakulttuuriin KAO:n kokki-opiskelijoiden ja opettaja Tapani Parviaisen johdolla Ravintola Kisällissä. Torstaina 29.10.2015 kanadalaiskokit ottavat homman haltuun Kisällin keittiössä ja valmistavat yhdessä suomalaisten kanssa kanadalaisia herkkuja. Lounas on tarjolla yleisölle molempina päivinä Ravintola Kisällissä klo: 11.00–13.00. Katso tästä lounaslista molemmille päiville: KAO Kisällin lounaslista 28.-29.10.2015

Gaetan Tessier on toiminut kyseisessä oppilaitoksessa kokkien opettajana 27 vuotta. Tessier on työskennellyt 40 vuoden ajan ravintoloissa ja hotelleissa. Tessier on voittanut erilaisia kansallisia ja maailmanlaajuisia kokki-kilpailuja yksin ja opiskelijoidensa kanssa. Vuonna 2004 hänet palkittiin Renaud Cyr -palkinnolla. Tessier on myös yksi suklaamuseo Chokomotiven omistajista.

Sébastien Laframboise on Tessierin entinen ja nykyinen opiskelija. Laframboise työskentelee tällä hetkellä Restaurant le St-Joseph Québec -ravintolassa. Hän on menestynyt useissa kokkikilpailuissa Kanadassa. Laframboise on myös esiintynyt paikallisessa televisiossa kokkiohjelmissa.

 

Lisätietoja Kisällin lounaasta sekä tila- ja pöytävarauksista: Palveluvastaava Tanja Tolonen, 044 715 7400 / 044 710 0462, tanja.tolonen@kao.fi, Ravintola Kisälli Ketunpolku 1, rakennus Tieto 2 87100 Kajaani

Lisätietoja asiasta: Maija Vuorinen, 044 7974524, maija.vuorinen@kao.fi