Kainuun ammattiopisto vahvasti mukana Pieniä suuria valheita –elokuvan tuotannossa

Kainuussa kuvattu Matti Kinnusen ohjaama Pieniä suuria valheita –elokuva sai maailman ensi-iltansa Kajaanissa 5.11.2018. Pieniä suuria valheita on kylmille pohjolan perukoille sijoittuva talvinen tragikomedia, pieneen pitäjään muuttavasta papista, joka etsii poikansa kanssa elämälleen uutta suuntaa avioeron jälkeen.

Elokuva on kokonaisuudessaan kuvattu Kainuussa, kameran edessä on useita paikallisia näyttelijöitä ja kuvausryhmästäkin yli puolet on kainuulaisia. Kuvauksia on tehty muun muassa Kajaanissa, Paltaniemellä, Otanmäessä, Sotkamossa ja Puolangalla. Kainuun ammattiopiston greenscreen –taustakangas mahdollisti kuvaukset myös studio-oloissa.

Elokuvan Kainuun ammattiopiston edustus on vahva. KAOn useiden eri alojen opiskelijat ja opettajat ovat olleet tiiviisti mukana elokuvan tuotannossa. Esimerkiksi matkailu- ravitsemis- ja talousalan opiskelijat pitivät huolta kuvausväen catering-palvelusta, logistiikka kuljetti näyttelijöitä ja kuvausvälineistöä ja puutarhalta saatiin rekvisiittaa kuvauksia varten.

KAO:n YritysAmis opettaja Marko Karvonen auttoi tuotantotiimiä kasaamaan avustajajoukon Kainuusta. Lahjakkaita avustajia löytyi läheltä lopulta niin paljon, ettei pääkaupunkiseudun casting-tilaisuuksia tarvinnut pitää.

Marko ylistää kainuulaista virkeää elokuvatekemistä. ”Tuotantoyhtiö on antanut erinomaista palautetta kainuulaisista tekijöistä. Kainuulaiset ovat ylpeitä omasta osaamisestaan ja haluavat tehdä hyvää jälkeä”, Marko kehuu. ”Kainuun ammattiopiston opiskelijat ovat suoriutuneet upeasti mestari-kisälli opissa. Elokuva-alan ammattilaisten ohjauksessa työskenteli useita kymmeniä ammattiopiston opiskelijoita.