Kainuun ammattiopistolla kisataan Taitaja9-kilpailussa

Kainuun ammattiopistolla järjestetään Taitaja9 -paikalliskilpailu tiistaina 27.11. Kilpailuun osallistuu yhteensä 21 kolmihenkistä joukkuetta yläkouluista ympäri Kainuuta.

Tiistaina 27.11.2018 järjestetään Taitaja9 –kilpailu, joka on yläkoululaisille (7.-9. luokat) tarkoitettu leikkimielinen kädentaitojen kilpailu, jolla halutaan tuoda ammatillista koulutusta tunnetuksi nuorten keskuudessa ja nostaa taitoaineiden arvostusta.
Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Osallistujat ovat 7.–9.-luokkalaisia, ja kussakin joukkueessa saa olla myös eri luokka-asteiden (7.–9.) oppilaita. Joukkueen jäsenet voivat olla eri luokilta, mutta heidän tulee olla samasta koulusta.

Kilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsee Taitaja9-aluekilpailuun. Aluekilpailujen parhaat pääsevät finaaliin, joka järjestetään vuotuisen Taitaja-ammattitaidon SM-kilpailun yhteydessä toukokuussa Joensuussa. Kajaanin kilpailuun on ilmoittautunut 21 joukkuetta: Lehtikankaalta neljä, Keskuskoululta kolme, Lyseolta neljä, Sotkamon Tenetin koulusta kaksi, Paltamosta yksi, Ristijärveltä yksi, Kuhmosta kaksi, Otanmäestä yksi, Suomussalmelta kaksi ja Hyrynsalmelta yksi.

Yläkoululaisista koostuvat kilpailujoukkueet mittelevät taidoistaan seitsemällä eri tehtävärastilla. Kajaanin kilpailu koostuu media-, liiketalouden-, ravintola- ja catering, rakennus-, auto-, sähkö- sekä kone- ja metallialan tehtävistä. Joukkueiden suorituksia on arvioimassa opettajista koostuva tuomaristo. Taitaja9 –tapahtuman aikana KAO:lle odotetaan tutustumaan noin 400 kainuulaista 8-luokkalaista. 8-luokkalaiset tutustuvat päivän aikana Kainuun ammattiopiston eri koulutusaloihin.

Lisätietoa Taitaja9 Kajaanin paikalliskilpailusta:
Kari Määttä
kilpailunjohtaja, opinto-ohjaaja
Kainuun ammattiopisto
kari.maatta@kao.fi
044 526 6913