Kainuun ammattiopistolla kisataan Taitaja9-paikalliskilpailussa 3.12.

Kainuun ammattiopistolla järjestetään Taitaja9 -paikalliskilpailu tiistaina 3.12. Kilpailuun osallistuu yhteensä 21 kolmihenkistä joukkuetta yläkouluista ympäri Kainuuta.

Tiistaina 3.12.2019 järjestettävä Taitaja9 –paikalliskilpailu on yläkoululaisille (7.-9. luokat) tarkoitettu kädentaitokilpailu, jolla halutaan tuoda ammatillista koulutusta tunnetuksi nuorten keskuudessa ja nostaa taitoaineiden arvostusta. Kilpailu on leikkimielinen, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä, luovuutta ja monen eri oppiaineen osaamista. Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Osallistujat ovat 7.–9.-luokkalaisia, ja kussakin joukkueessa saa olla myös eri luokka-asteiden (7.–9.) oppilaita. Joukkueen jäsenet voivat olla eri luokilta, mutta heidän tulee olla samasta koulusta.

Kilpailun kaksi parasta joukkuetta pääsee Taitaja9-aluekilpailuun Ouluun. Aluekilpailujen parhaat pääsevät finaaliin, joka järjestetään vuotuisen Taitaja-ammattitaidon SM-kilpailun yhteydessä toukokuussa Jyväskylässä.
Kajaanin kilpailuun on ilmoittautunut 21 joukkuetta: Lehtikankaalta kolme, Keskuskoululta kolme, Lyseolta neljä, Sotkamon Tenetin koulusta kaksi, Paltamosta kaksi, Ristijärveltä yksi, Kuhmosta kaksi, Otanmäestä yksi, Suomussalmelta kaksi ja Hyrynsalmelta yksi.

Yläkoululaisista koostuvat kilpailujoukkueet mittelevät taidoistaan seitsemällä eri tehtävärastilla. Kajaanin kilpailu koostuu media-, liiketalouden-, ravintola- ja catering, rakennus-, auto-, sähkö- sekä kone- ja metallialan tehtävistä. Joukkueiden suorituksia on arvioimassa opettajista koostuva tuomaristo.

Lisätietoa Taitaja9 Kajaanin paikalliskilpailusta:
Kari Määttä
kilpailunjohtaja, opinto-ohjaaja
Kainuun ammattiopisto
kari.maatta@kao.fi
044 526 6913

Tervetuloa!