Ravintola Kisällissä vietetään eurooppalaisen ruoan viikkoa

Kainuun ammattiopiston (KAO) ravitsemisala on mukana kansainvälisessä Erasmus-hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää kulttuurien välistä yhteistyötä ja tutustua kohdemaiden ruokakulttuuriin.

KAO:n ravitsemisalan opiskelijoita ja opettajia vierailee hankkeen aikana ranskalaisessa, itävaltalaisessa ja turkkilaisessa oppilaitoksessa valmistamassa ruokaa kohdemaan reseptein. Myös kajaanilaiset saavat vieraita näistä yhteistyöoppilaitoksista hankkeen aikana. Hankkeessa tehdään reseptikirja, johon tulee ruokareseptejä ja opiskelijatarinoita reseptien taustalta hankkeen partneriverkoston oppilaitoksista. Hanketta koordinoi ranskalainen ravintola-alan oppilaitos Lycée hôtelier Daniel Brottier.

KAO:n ravitsemisalan opiskelijat opettaja Eija Pylvänäisen johdolla järjestävät opetusravintola Kisällissä eurooppalaisen ruoan -teemaviikon hankkeen tutustumiskäynneillä saaduin opein. Maanantaina 23.11. Kisällissä on suomalaisen ruoan päivä, keskiviikkona 25.11. itävaltalaisen ruoan päivä ja torstaina 26.11. ranskalaisen ruoan päivä. Suomalaisen ruoan päivänä on tarjolla mm. kainuulaista kalakeittoa, porokiusausta, juustoleipäsalaattia ja karpalokiisseliä. Itävallan teemapäivänä tarjolla on mm. kurpitsakeitto, Wieninleikettä, keisarin pannukakkua ja suklaaleivoksia. Ranskalaisen ruoan päivänä tarjolla on puolestaan mm. sipulikeittoa, Burgundin pataa, sitruunatorttua ja yrttipatonkia.

Lounas on tarjolla yleisölle kaikkina kolmena päivänä Ravintola Kisällissä Kajaanissa klo: 11.00–13.00. Lisätietoja Kisällin lounaasta sekä tila- ja pöytävarauksista saa palveluvastaava Tanja Toloselta, puh. 044 715 7400 / 044 710 0462 tai sähköposti tanja.tolonen@kao.fi.