Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä jatkuva haku keväällä 2019

Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio ja Vuokatti Sport tiedottavat:

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on 19.2. – 12.3.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi .

Tulevassa yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen voivat hakea perusopetuksen tänä keväänä tai perusopetuksen aiemmin päättäneet, joilla ei ole aiemmin suoritettua toisen asteen tutkintoa. Lukion suorittaneet voivat hakea yhteishaussa ammatillisen peruskoulutuksen yo-kiintiöpaikoille tai jatkuvan haun kautta.

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Kajaani ja Kuusamo (VALMA)

VALMA-koulutus on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ja ilman toisen asteen koulutusta oleville nuorille sekä maahanmuuttajataustaisille, jotka haluavat selkeyttää ammatillisia suunnitelmia ja hakeutua valmentavan koulutuksen jälkeen ammatilliseen koulutukseen. VALMA-koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika on 21.5. – 23.7.2019.

Pääsykokeet/soveltuvuusarvioinnit

Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin lukio kutsuvat hakijat pääsykokeeseen/soveltuvuusarviointiin kirjeitse.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, Kajaani 24.4.2019
Turvallisuusalan perustutkinto, Kajaani 25.4.2019
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kajaani 25.4.2019

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kuusamo 26.4.2019

Musiikkialan perustutkinto, Kajaani 7. – 9.5.2019
Liikunnanohjauksen perustutkinto, Vuokatti Sport 10.5.2019
Kajaanin lukio, musiikkilinja 6.5.2019

Uutena liikunta-alan koulutusta Vuokatti Sportissa

Uutena kevään yhteyshaussa ja jatkuvassa haussa on liikunta-alan koulutus Vuokatti Sportissa. Valtakunnallisessa yhteishaussa opiskelijapaikkaa liikunnanohjauksen perustutkintoon haetaan Opintopolussa Kainuun ammattiopistosta. Jatkuvassa haussa opiskelijapaikkaa haetaan suoraan Vuokatti Sportiin. Huhtikuussa järjestetään liikunta-alalle aikoville Preppauskurssi. Lisätietoa preppauskurssista ja jatkuvasta hausta saa www.vuokattisport.fi.

Urheiluvalmennus osana opintoja

Urheilupainotteinen ammatillinen- tai lukiokoulutus on mahdollista niille, jotka samanaikaisesti opiskelun rinnalla haluavat harjoitella ammattimaisesti omassa lajissaan. Hakijat hakevat opiskelupaikkaa Kainuun ammattiopistosta, Kajaanin lukiosta tai Vuokatti Sportista yhteishaun kautta ja lisäksi urheiluakatemiavalmennukseen. Hakijan on täytettävä myös erillinen urheilijatietolomake, joka toimitetaan hakuaikana osoitteeseen Kainuun ammattiopisto, hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4, 87100 Kajaani. Vuokatti Sportin, liikunnanohjauksen perustutkinnon urheilijatietolomake palautetaan Sotkamon lukiolle, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo. Lomake löytyy Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian sivuilta www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi. Hakijoille järjestetään lajikohtainen pääsykoe huhti-toukokuussa.

Urheilupainotteinen koulutus on mahdollista Kajaanin lukiossa ja Kainuun ammattiopiston kaikilla koulutusaloilla. Jalkapallon, jääkiekon, salibandyn, tanssin ja yleisurheilun lajivalmennus on Kajaanissa. Ampumahiihdon, hiihtosuunnistuksen, maastohiihdon, yhdistetyn, lumilautailun, uinnin, lentopallon ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa. Alppihiihdon sekä freestylen valmennus on Rukalla, Kuusamossa. Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Jatkuva haku

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voit hakea perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukseen tai yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen.

Tutkintokoulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta, jos

  • hakijalla on jokin aiempi tutkinto
  • hakija on hankkinut osaamista työelämässä
  • hakija haluaa vaihtaa ammattialaa
  • hakee oppisopimuskoulutukseen
  • on jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa.

Osoitteessa www.kao.fi, koulutusten esittelysivuilla on tarkempia tietoja mm. hakuajasta, koulutuksen tarkemmasta sisällöstä, toteutuksesta ja opiskelumaksuista.