Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä jatkuva haku keväällä 2020

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on 18.2. – 10.3.2020. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tulevassa yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen voivat hakea perusopetuksen tänä keväänä tai perusopetuksen aiemmin päättäneet, joilla ei ole aiemmin suoritettua toisen asteen tutkintoa. Lukion suorittaneet voivat hakea yhteishaussa ammatillisen peruskoulutuksen yo-kiintiöpaikoille tai jatkuvan haun kautta.

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus, Kajaani ja Kuusamo (VALMA)

VALMA-koulutus on tarkoitettu peruskoulunsa päättäneille ja ilman toisen asteen koulutusta oleville nuorille sekä maahanmuuttajataustaisille, jotka haluavat selkeyttää ammatillisia suunnitelmia ja hakeutua valmentavan koulutuksen jälkeen ammatilliseen koulutukseen. VALMA-koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika on 19.5. – 21.7.2020.

Pääsykokeet/soveltuvuusarvioinnit

Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin lukio kutsuvat hakijat pääsykokeeseen/soveltuvuusarviointiin kirjeitse.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kajaani 21.4.2020
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, Kajaani 22.4.2020
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Kuusamo 23.4.2020
Turvallisuusalan perustutkinto, Kajaani 23.4.2020
Liikunnanohjauksen perustutkinto, Vuokatti 4.5.2020
Musiikkialan perustutkinto, Kajaani 5. – 7.5.2020
Kajaanin lukio, musiikkilinja 11.5.2020

Uutta KAO:ssa

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto muuttuu opetussuunnitelmamuutoksen yhteydessä 1.8.2020 alkaen tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi. Tutkinnon perusteiden tutkintonimikkeet ovat: elektroniikka-asentaja, hyvinvointiteknologia-asentaja, IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä ja tietoverkkoasentaja.

Kainuun ammattiopiston metsäalan perustutkinnossa on mahdollisuus kouluttautua metsuri-metsäpalvelujen tuottajaksi tai metsäkoneenkuljettajaksi. Metsäkoneenkuljettajan koulutus toteutetaan yhteistyössä Savon ammattiopiston kanssa, mutta opiskelupaikkakunta on Kajaani. Ainoastaan harvesteriin suuntautuvien opiskelijoiden opinnoista osa järjestetään Savon ammattiopiston Siilinjärven yksikössä.

Metsuri- metsäpalvelujen tuottamisen opintoihin haetaan Kainuun ammattiopistoon. Metsäkoneopintoihin haetaan Savon ammattiopistoon, koulutuspaikkakuntana Kajaani.

Kompassi palvelee koulutuksesta kiinnostuneita

KAO:n Kompassi avasi ovensa 7.10.2019 Kajaanin Prisman tiloissa. Kompassi on Kainuun ammattiopiston kohtaamispaikka, joka tarjoaa tietoa, ohjausta ja neuvontaa hakemiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Annamme tietoa koulutusvaihtoehdoista ja autamme suunnistamaan kohti koulutusta. Kompassissa järjestetään teemaviikkoja, joiden aikana Kainuun ammattiopiston alat ja Kajaanin lukio esittelevät toimintaansa. Kompassi on avoinna arkisin klo 14 – 18. Kompassiin voi tulla keskustelemaan yhteishakuun liittyvistä kysymyksistä 25. – 27.2.2020 klo 15 – 18.

Urheiluvalmennus osana opintoja

Urheilupainotteinen ammatillinen- tai lukiokoulutus on mahdollista niille, jotka samanaikaisesti opiskelun rinnalla haluavat harjoitella tavoitteellisesti omassa lajissaan. Hakijat hakevat opiskelupaikkaa Kainuun ammattiopistosta, Kajaanin lukiosta tai Vuokatti Sportista yhteishaun kautta ja lisäksi urheiluakatemiavalmennukseen. Hakijan on täytettävä myös erillinen urheilijatietolomake, joka toimitetaan hakuaikana osoitteeseen Kainuun ammattiopisto, hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4, 87100 Kajaani. Vuokatin liikunnanohjauksen perustutkinnon urheilijatietolomake palautetaan Sotkamon lukiolle, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo. Lomake löytyy KAO:n ja Kajaanin lukion sivuilta www.kao.fi ja www.kajaaninlukio.fi. Hakijoille järjestetään lajikohtainen pääsykoe huhti-toukokuussa.

Urheilupainotteinen koulutus on mahdollista Kajaanin lukiossa ja Kainuun ammattiopiston kaikilla koulutusaloilla. Jalkapallon, jääkiekon, salibandyn, tanssin, kilpa-aerobicin ja yleisurheilun lajivalmennus järjestetään Kajaanissa. Ampumahiihdon, hiihtosuunnistuksen, maastohiihdon, yhdistetyn, uinnin, lentopallon ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa. Alppihiihdon, freestylen ja lumilautailun valmennus on Rukalla, Kuusamossa. Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Jatkuva haku

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voit hakea perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukseen tai yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen.

Tutkintokoulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta, jos
– hakijalla on jokin aiempi tutkinto
– hakija on hankkinut osaamista työelämässä
– hakija haluaa vaihtaa ammattialaa
– hakee oppisopimuskoulutukseen
– on jäänyt yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa.

Osoitteessa www.kao.fi, koulutusten esittelysivuilla on tarkempia tietoja mm. hakuajasta, koulutuksen tarkemmasta sisällöstä, toteutuksesta ja opiskelumaksuista.

Lisätietoja:
Yhteishaku, Maija-Liisa Valtanen, p. 044 777 3115, maija-liisa.valtanen@kao.fi
Jatkuva haku, Pirkko Hietala, p. 044 290 7883, pirkko.hietala@kao.fi
Lukio, Anne Parkkari-Karppinen, p. 044 7101 205, anne.parkkari-karppinen@kajaaninlukio.fi
Liikunta-alan koulutukset, Eija Rantala-Sorsa, p. 044 715 9654 eija.rantala-sorsa@vuokattisportacademy.fi

www.opintopolku.fi

Tiedottavin terveisin, 

Kajaanin koulutusliikelaitos
Kainuun ammattiopisto                  
Raimo Sivonen                               
rehtori                                             
p. 044 308 9175                             
raimo.sivonen@kao.fi                    

Kajaanin lukio
Jaana Leinonen
rehtori
p. 044 710 1201
jaana.leinonen@kajaaninlukio.fi