Yrittäjän oppisopimuskoulutuksen 20-vuotis juhlavuosi

6I1A8014

Kuvassa: vasemmalta asiakkuuskoordinaattori Mirva Manninen, kehittämispäällikkö Anu Kuosmanen, vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija Anni Yli-Lonttinen sekä asiakkuusvastaava Anne Eronen.

Suomessa on toteutettu yrittäjän oppisopimuskoulutusta jo 20 vuoden ajan. Yrittäjän oppisopimuskoulutus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen koulutus ja herättää siksi kiinnostusta. Oppisopimuskoulutus on yrittäjälle joustava, monipuolinen ja työelämälähtöinen tapa vahvistaa osaamista ja kehittää yritystoimintaa sekä kilpailukykyä.

Yrittäjän osaamisen ajantasaisuus luo pohjaa kannattavalle liiketoiminnalle ja voi kannustaa sekä luoda uskallusta työvoiman rekrytointiin ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Lisäksi koulutus voi tukea yrittäjän ammatillista verkostoitumista. Oppisopimuskoulutus soveltuu niin aloittaneelle kuin myös pitkään toimineelle yrittäjälle. Koulutuksen tavoitteeksi voidaan sopia joko tutkinnon osa tai vaikka koko tutkinto.

Vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija Anni Yli-Lonttinen  

Suomen Oppisopimusosaajat ry valitsi vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelijaksi Kainuun ammattiopiston opiskelijan Anni Yli-Lonttisen, Kajana Club Oy. Anni Yli-Lonttinen palkittiin Kajaanissa 18.11.2020. Suomen oppisopimusosaajat ry perusteli valintaa: Nuori yrittäjä, menestymistarina on mahdollistunut ja hän on saanut tukea oppisopimuskoulutuksesta liikeidean ja yritystoiminnan kehittämiseen.

Vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija Annille luovutettiin kunniakirja ja palkinto 18.11.2020.

KAO työelämän kehittämisen mahdollistajana

Kainuun ammattiopiston Työelämäpalvelut Oppisopimus mahdollistaa Kainuussa ja Kuusamossa alueen työelämän kehittämisen oppisopimuskoulutuksen avulla. Yrittäjän oppisopimuskoulutuksen lisäksi työnantaja voi rekrytoida ja kouluttaa uuden työntekijän tehtäviin oppisopimuskoulutuksella. Lisäksi työnantaja voi kehittää nykyisen henkilöstönsä osaamista ja ammattitaitoa oppisopimuskoulutuksen avulla.