Hyppää sisältöön
Koulutukset

Hieronnan ammattitutkinto

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Hierojana olet terveyden edistämisen ammattilainen ja tuet asiakkaittesi kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opinnot antavat sinulle myös hyvän pohjan muille hoitoalan jatko-opinnoille kuten fysioterapiaopinnoille.

Koulutukseen on terveydellisiä sekä turvallisuuteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin.

Tavoite ja sisältö

Koulutuksemme toteutetaan käytännönläheisesti ja saat ammattitaidon hoitaa kaiken ikäisiä ja taustaisia asiakkaita. Harjoitusasiakaskuntaamme kuuluu myös paljon eri urheilulajien urheilijoita. Lisäksi Vuokatissa pääset osalliseksi urheilu- ja liikunta-alan verkostojamme, joita voit hyödyntää työmahdollisuuksia kartoittaessasi (lajiliitot, urheiluseurat, maajoukkueet).

Toteutus ja kesto

Vuokatti Sport Academyssä voit suorittaa Hieronnan ammattitutkinnon monimuotokoulutuksena. Monimuoto-opiskelu sisältää lähiopiskelupäiviä, työpaikalla tapahtuvaa oppimista sekä oppimista tukevia itsenäisiä tehtäviä. Työpaikalla tapahtuva oppiminen toteutuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti erilaisissa hierontaa antavissa työyhteisöissä ja/tai oppilaitoksen omassa hoitolassa.

Monimuotokoulutus alkaa kolme kertaa vuodessa, huhti-, elo- ja marraskuussa. Opinnot kestää noin 1,5 vuotta. Elokuussa alkavien opintojen lähipäivät ovat ma-ke ja marras- sekä huhtikuussa lähipäivät to-la noin kerran kuukaudessa.

Katso lisätietoa koulutuksesta.

Hakuohjeet

 • Koulutukseen on jatkuva haku, voit täyttää ja jättää hakemuksen vaikka jo tänään. Koulutuksen järjestäjä on sinuun yhteydessä noin viikon sisällä ja sovitte ajan valintahaastattelulle.  

  Ti-to -ryhmän haastattelut suoritetaan toukokuussa ja valinnat tehdään viikolla 22. Kesän aikana hakeneet opiskelijat haastatellaan heinä-elokuun vaihteessa ja valinnat tehdään viikolla 31. Valittu opiskelijaryhmä aloittaa opinnot vuosittain elokuun alussa ja opinnot kestävät noin vuoden. 

  To-la –ryhmä aloittaa opintonsa marraskuussa ja heidän valintahaastattelunsa suoritetaan syyskuussa ja valinnat tehdään viikolla 36. Huhtikuussa aloittavan ryhmän valintahaastattelut pidetään helmikuussa ja valinnat tehdään viikolla 9.  

  Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun perusteella. Odotamme sinulta hyvää toimintakykyä, kykyä itsenäiseen opiskeluun ja soveltuvuutta palvelualalle. Voit suorittaa vain yhtä ammattitutkintoa kerrallaan. 

  Hakulomake ti-to -ryhmään.

  Hakulomake to-la -ryhmään.

Lisätiedot

Koulutuksen hinta on 600 euroa sisältäen koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana Vuokatti Sportin tarjonnassa olevia avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Vähäsöyrinki Päivi

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Immonen Arto

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Kysy koulutuksesta