Hyppää sisältöön

Atomi -palvelu

Kainuun ammattiopistolla (KAO) on käytössä Atomi -palvelu, jonka kautta opiskelija voi tilata itselleen sähköisesti allekirjoitetun opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen 24/7. Palvelu toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla.

Kainuun ammattiopiston Atomi-palvelu

Kirjaudu palveluun omilla KAO:n M365-tunnuksillasi, jotka ovat muotoa: etunimi.sukunimi@kao.fi tai etunimi.sukunimi@vuokattisportacademy.fi.

Atomi-palvelun käyttöohjeet

Atomi-palvelun käyttäminen

Palvelun käyttäminen on yksinkertaista. Näet Atomi-palvelun etusivulla ne opintojesi aikana hyödynnettävät dokumentit, joita voit tilata oppilaitokseltasi itsepalvelun kautta, eli opiskelutodistus ja opintosuoritusote.

Kuva 1: Atomin etusivu opiskelijalle

Dokumentin tilaaminen

Voit tilata dokumentin seuraavasti:

 1. Valitse dokumentti, jonka haluat tilata.
 2. Paina ‘Tilaa’-painiketta.
 3. Palvelu luo dokumentin ja liittää siihen sähköisen allekirjoituksen. Tästä tulee ruudun oikeassa yläreunassa ilmoitus ”dokumentin luonti onnistui”.
 4. Siirry ‘Dokumentit”-välilehdelle, jossa näet tilaamasi dokumentin.
 5. Uusin tilaamasi dokumentti näkyy ensimmäisenä.
 6. Voit avata/ladata dokumentin klikkaamalla dokumentin nimeä
 7. Dokumentti joko avataan selaimessa tai se menee selaimen lataukset kansioon tai se avataan oletusohjelmalla (voit tarvittaessa vaihtaa dokumentin avaamiseen liittyvää asetusta selaimesi asetuksista. Katso tähän liittyvät ohjeet selaimesi ohjeistuksesta.)
 8. Dokumentti on nyt tallentunut koneellesi tai mobiililaitteellesi ja voit lähettää sen edelleen eteenpäin esim. hakemuksien yhteydessä.
 9. Dokumentti on sähköisesti allekirjoitettu ja siihen on liitetty ohjeet, miten vastaanottaja voi tarkistaa dokumentin ja sähköisen allekirjoituksen aitouden.
Kuva 2. Opiskelijan Atomi-palvelusta tilaamat dokumentit

Dokumenttien poistaminen

Atomissa on rajoitettu tallennettavien dokumenttien määrää. Useimmiten tämä maksimimäärä on 20 dokumenttia / opiskelija. Jos määrä tulee täyteen, sinun tulee poistaa aiemmin tilaamiasi dokumentteja Atomista, ennen kuin voit tilata uusia dokumentteja.

Voit ladata vanhat dokumentit itsellesi talteen, ennen kuin poistat ne Atomista. Atomilla tilatut dokumentit kannattaa säilyttää sähköisessä muodossa, sillä sähköisten dokumenttien aitous voidaan aina varmistaa sähköisten tarkistuspalveluiden avulla. Oppilaitos ei voi varmistaa paperille tulostamiesi dokumenttien aitoutta.

Näin poistat dokumentteja:

 1. Siirry välilehdelle ’dokumentit’
 2. Mene sen dokumentin rivin kohdalle, jonka haluat poistaa ja paina roskakorikuvaketta.
 3. Dokumentti on nyt poistettu Atomista. Tarvittaessa voit tilata aina uuden dokumentin tuoreilla tiedoilla.

Dokumenttien oikeellisuuden todentaminen

Dokumentin voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille, sillä sähköinen dokumentti ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista.

Dokumentin aitouden ja muuttumattomuuden voi koska tahansa tarkistaa KAO:n verkkosivuilta Atomi Validator -palvelussa.