Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Pintakäsittelyalan perustutkinto, maalari
  • Ammattinimike: maalari
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Olet oma-aloitteinen ja motivoitunut opiskelemaan rakennusmaalarin ammattiin. Rakennusmaalarina hallitset seinien- ja lattioiden tasoitustyö käsin ja koneellisesti. Osaat tehdä sisä- ja ulkomaalaustyöt pohjatöistä valmiiseen pintaan. Hallitset seinien tapetoinnin ja erilaisten lattiamateriaalien asennuksen. Hallitset monipuolisesti materiaalien valinnan ja asentamisen sekä oikeanlaiset työmenetelmät ja työvälineet. Saat opiskeluaikana perusvalmiudet toimia oma-aloitteisesti alan työtehtävissä.

Voit rakentaa omannäköisen opintopolkusi valitsemalla osan valinnaisista tutkinnonosista muista tutkinnoista.

Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä:
• maalausliikkeessä / rakennusliikkeessä
• remontointia tekevässä yrityksissä
• rakennustarvikeliikkeessä
• työkokemuksen karttuessa voit toimia yrittäjänä omassa yrityksessä tai osuuskunnassa.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Työskentelet oikeissa asiakasprojekteissa ja hankit työelämän taitoja jo opiskeluaikana. Voit valita myös työpainotteisen opintopolun, jossa opit ammattiin työelämässä. Opiskelijana olet amisyrityksen työntekijä, ja toimit asiakaskohteissa osana tiimiä.

Työpainotteisessa koulutuksessa työpaikalla järjestettävä koulutus järjestetään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Opiskelija voi opintojensa aikana siirtyä yksilöllisen opintopolkunsa mukaisesti työpaikalla järjestettävän koulutuksen muodosta toiseen.

NY-yritysvuoden aikana pääset kokeilemaan yrittäjyyttä asiakastöitä tehden, rakennat samalla verkostoa työelämääsi varten ja markkinoit osaamistasi muille. Voit rakentaa omannäköisen opintopolkusi valitsemalla osan valinnaisista tutkinnonosista muista tutkinnoista.

Opintojen kesto on yksilöllistä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (= HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Jokainen opiskelija etenee siis joustavasti omaan tahtiinsa ja opiskelee vain sellaista, mistä hänellä ei vielä osaamista ole.

Tutkintokoulutuksen opiskelija osoittaa ammatillisen tutkinnon perusteissa määritellyn ammattitaidon tai osaamisen näytöillä käytännön työtehtävissä pääosin työpaikalla.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Sami Korhonen
p. 0447974514
sami.korhonen(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Työskentelet oikeissa asiakasprojekteissa ja hankit työelämän taitoja jo opiskeluaikana. Työssäoppimisen aikana hankit lisää työkokemusta omalta alalta. Voit valita myös työpainotteisen opintopolun, jossa opit ammattiin työelämässä. Opiskelijana olet amisyrityksen työntekijä, ja toimit asiakaskohteissa osana tiimiä.
NY-yritysvuoden aikana pääset kokeilemaan yrittäjyyttä asiakastöitä tehden, rakennat samalla verkostoa työelämääsi varten ja markkinoit osaamistasi muille. Voit rakentaa omannäköisen opintopolkusi valitsemalla osan valinnaisista tutkinnonosista muista tutkinnoista.

Mihin töihin?
Voit työskennellä
• remontointia tekevässä yrityksissä
• rakennusliikkeissä
• rakennustarvikeliikkeessä
• yrittäjänä omassa yrityksessä tai osuuskunnassa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Pintakäsittelyalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä