Luonto- ja ympäristöala

  • Oletko kiinnostunut luonnosta?
  • Haluatko tehdä työtä monipuolisesti luonnon ja ihmisten parissa?
  • Kiinnostaako luonnontuotealan yrittäminen?
  • Haluatko erikoistua hevosten kanssa luonnossa liikkumiseen?

Luonto- ja ympäristöalan opinnot

Ryhmien ohjaaminen, green care, elämysmatkailu, hevosvaellukset, retkeilyreittien suunnittelu sekä luontoyrittäminen ovat avainsanoja luonto- ja ympäristöalan perustutkinnossa. Hevospainotteinen tutkinto tarjoaa mahdollisuudet toimia yrittäjänä, laajentaa osaamistaan esimerkiksi eläinavusteisten hyvinvointipalvelujen tuottamiseen ja opiskella henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan räätälöityä ammattia itselleen.

Seppälä ja Kainuu tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet luontoalan opintoihin myös kauempaa tuleville. Luonto on aivan äärellä kaikkialla Kainuussa. Luonto-ohjaajille Seppälän talli ja hevoset mahdollistavat käytännön opiskelun koululla.  Luonnonvaratuottajille ja luonnontuotealan opiskelijoille Impilinnan vastaremontoitu kartanomiljöö tarjoaa upean oppimisympäristön tuotekehityskeittiön ja upeiden puitteiden muodossa. Työssäoppiminen on tärkeässä roolissa opinnoissa ja sen avulla jokaiselle voidaan räätälöidä henkilökohtainen opintopolku esimerkiksi oman yritystoiminnan tai mielenkiinnonkohteiden mukaisesti.

Luonnontuotealan opinnot

Luontoon ja luonnontuotteisiin painottuvat perus- ja ammattitutkinnot antavat valmiuden toimia hyvinvointi-, luonnonkosmetiikka-, koriste- ja käsityö-, elintarvike-, viljely- tai matkailupalveluissa. Opiskeluaikana voit perustaa jo yrityksen ja hakea omaa työllistämistäsi yrittäjänä.

Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa lähipäivät toteutetaan työpajoina ja etäoppiminen verkkokoulutusvälineiden avulla. Oppimismuotona ovat YritysAmis -projektit, jossa pääset ryhmässä toteuttamaan opintokokonaisuuksia esimerkiksi luonnonraaka-aineiden viljelystä varastointiin tai kehittämään vaikkapa mesiangervojäätelöä tai koristetuotteita luonnonkasveista aitoon yritysympäristöön. Opimme paljon tekemällä unohtamatta kuitenkaan tiedonhakua ja innovatiivisuutta. Olemme alan edelläkävijöitä luonnontuotealalla.

Meillä voit opiskella seuraavia tutkintoja:

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonto-ohjaaja (monimuotokoulutus jatkuvassa haussa)
Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, luonnonvaratuottaja (monimuotokoulutus jatkuvassa haussa)
Luontoalan ammattitutkinto (monimuotokoulutus jatkuvassa haussa)
Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto (ei koulutusta, mutta voimme järjestää tutkintotilaisuuksia)

Jatkuva haku

Koulutuksiin on jatkuva haku. Tutustu ja hae!

Ota yhteyttä

Jukka Vuollet, opinto-ohjaaja
p. 044 715 7764 , jukka.vuollet(a)kao.fi

koulutuspäällikkö, Renne Sänisalmi
p. 044 797 4512, renne.sanisalmi(a)kao.fi