Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset
Koulutus on suunnattu koneasentajan ammatista kiinnostuneille henkilöille.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tai koulutuksen valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.
Tavoite ja sisältö
Opintoihisi sisältyy muun muassa:
- mekaaniset asennukset
- asennusmittausten suorittaminen
- laakerointien irrotus ja asennus
- voiteluhuolto
- pneumatiikka- ja hydrauliikkajärjestelmien vianhaku sekä kunnossapito.
Koneasentajaksi valmistuttuasi voit työskennellä esim. teknologia-alan yrityksissä koneiden ja laitteiden asennus-, kokoonpano- ja huoltotehtävissä tai koneita ja laitteita valmistavissa teollisuus- ja kunnossapitoyrityksissä.
Toteutus ja kesto
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentajan koulutus sisältää teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua ja osaamisen hankkimista käytännön tehtävissä koulun oppimisympäristössä ja työpaikoilla. Työpaikalla järjestettävä koulutus järjestetään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Opiskelija voi opintojensa aikana siirtyä yksilöllisen opintopolkunsa mukaisesti työpaikalla järjestettävän koulutuksen muodosta toiseen.
Opintojen kesto on yksilöllistä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).
Hakuohjeet
-
Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.
Opintojen alkaminen ja kesto
Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Terveydelliset vaatimukset
Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.
Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.
Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.
Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi
Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.
Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.
Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.
Esitteet ja linkit
Lisätietoa koulutuksesta
Hänninen Simo
opettaja
Puhelin
044 710 1598Sähköposti
simo.hanninen@kao.fiToimipaikka
Kone- ja tuotantotekniikka
Kone- ja tuotantotekniikka
Schroderus Arto
opettaja
Puhelin
040 152 2332Sähköposti
arto.schroderus@kao.fiToimipaikka
Kone- ja tuotantotekniikka
Kone- ja tuotantotekniikka