Hyppää sisältöön

Kajaanin Suvantoranta muuntautuu yhteistyössä lumimetsäksi

Suvantorannan puistoon rakentuu Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Kajaanin kaupungin yhteistyönä lumiveistoksia. Lumimetsän avajaisia vietetään perjantaina 16. helmikuuta kello 13.00-15.00.

Rakentamisesta vastaavat KAO:n ja KAMK:n matkailun-, maanrakennus- ja logistiikka-alan sekä kansainväliset opiskelijat opettajien kanssa. Varhaiskasvatuksen päiväkodit tuovat puistoon loistoa värillisillä jäälyhdyillä. Myös vierailijoilla on tänä vuonna mahdollisuus osallistua lumimetsän koristeluun tuomalla omia jäälyhtyjä ja rakentamalla puistoon omia lumiolentoja.

Suvantorannassa lumirakennelmia on toteutettu yhteistyönä useita kertoja. Aiempina vuosina opiskelijoiden ja opettajien lumirakentamisen taidonnäytteitä on saatu ihailla Kauppatorilla ja Vimpelissäkin. Torstaina Suvantorannan puistossa olivat työntouhussa myös KAMK:in lehtori Peter Stricker ja KAO:n matkailualan opettaja Arja Virkkunen.

”Yhteistyö vaan paranee vuosi vuodelta. KAMK:in ja KAO:n opiskelijoiden kanssa veistetään, raksa tekee meille muotit, logistiikka kuljettaa ja maarakennus auttaa lumen kuljettamisessa. Kaupungilta on saatu apua mm. tavaroiden kuljettamiseen. Yhteistyö näkyy kaikessa”, Arja sanoo.

Lumimetsän rakennustyöt ovat herättäneet kiinnostusta ohikulkijoissa, ja moni onkin pysähtynyt jututtamaan lumirakentajia.

”On tultu kyselemään, että mitä tähän rakentuu. Joku mainitsi hiihtolomalle tulevien lastenlasten jo odottavan, että mennäänhän mummo sinne lumijuttuun”, Arja kertoo hymyillen.

Aihealueet