Hyppää sisältöön

Monipuolisesti media-alalla – tutustumassa koulutusliikelaitoksen viestintään ja markkinointiin

Ella on ollut tutustumassa ja opettelemassa Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen viestintä- ja markkinointiosaston työtehtäviin. Viestintä- ja markkinointi huolehtii Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston sekä sisäisestä että ulkoisesta viestinnästä ja markkinointitöistä. Media-alaa ensimmäistä vuotta opiskelevan Ellan tehtäviin markkinointitiimissä kuuluu erilaisia taittotöitä, valokuvausta sekä esimerkiksi graafista suunnittelua.

Luovan työn tekeminen on aina kiinnostanut Ellaa:

”Valinta oli minulle selvä. Olen aina tykännyt tehdä hommia missä pääsee käyttämään omaa luovuutta. Luin media-alasta KAO:n nettisivuilta ja tiesin heti, että tämä koulu on täydellinen minulle.” 

Media-alalla oppimista ja tekemistä riittää. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa opiskelija voi suorittaa joko audiovisuaalisen viestinnän tai julkaisutuotannon osaamisalan. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia esimerkiksi media- ja viestintätuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä.

”Opiskelu on ollut sitä mitä oletin. Yllätyksenä tuli miten monipuolinen luokka meillä on. Alalla on paljon eri ikäisiä ja eri asioista kiinnostuneita opiskelijoita. Parasta on ollut eri projektien tekeminen. Luovassa työssä pitää myös osata ottaa rakentavaa kritiikkiä omista töistään. Suosittelen mediaa niille, joilla on ollut harrastuksena esimerkiksi piirtäminen, valokuvaus tai pelien tekeminen.” 

Ellalla on valmistumisen jälkeen tavoitteena työskennellä alalla joitain vuosia, jonka jälkeen palata mahdollisesti koulun penkille jatko-opintojen pariin.

”KAO:lla on ollut todella mukava opiskella!”

Aihealueet