Hyppää sisältöön

Työelämäpainotteista opiskelua – Virpi on pian uunituore merkonomi

Perinteikkäässä Kajaanilaisessa Pekka Heikkisen leipomossa käy kova kuhina. Kainuun ammattiopistosta keväällä liiketoiminnan puolelta valmistuva Virpi on kiireisen leipomon kassalla töissä jo kuin vanha tekijä. Virpi aloitti peruskoulun jälkeen lukio-opinnot, mutta kiinnostui myöhemmin liiketoiminnan alan opiskelusta ja päätti vaihtaa merkonomiopintojen pariin. Opiskelun aikana on kertynyt kokemusta ja vastuuta niin työ- kuin koulutehtävien suorittamisesta.

KAO:n liiketoiminnan opettaja Olli-Pekka Leinonen toteaakin, että liiketoiminnan perustutkinto antaa opiskelijalle hyvän pohjan toimia kaupan alan ja liiketoiminnan erilaisissa tehtävissä. Opiskelijat voivat suuntautua esimerkiksi asiakaspalveluun, myyntiin, markkinointiin tai taloushallintoon. Koulutuksen myötä opiskelijoilla on valmiudet ammatillisen osaamisen jatkuvalle kehittämiselle ja perustiedot yritystoiminnan aloittamisesta sekä oman liikeidean kehittämisestä.

”Haluamme madaltaa opiskelijoiden kynnystä hakeutua töihin jo opintojen aikana ja moni nuori työskenteleekin esimerkiksi kesäajalla. Sopivan työpaikan löydyttyä opiskelu on mahdollista sovittaa niin että osa osaamisesta hankitaan koululla ja loput työelämässä. Työelämäpainotteinen opiskelu sopii erityisesti niille opiskelijoille, jotka arvostavat käytännönläheistä oppimista ja haluavat saada konkreettista kokemusta työelämästä jo opiskeluaikana. Tämä on opiskelijalle myös hyvä mahdollisuus luoda verkostoja työelämään ja ansaita lisätienestejä opintojen ohessa.”

Virpi Härkönen

Töissä ahkeroinnin ohella Virpin koulutehtävät ovat jo loppusuoralla, ja kesän koittaessa uunituore merkonomi aikoo jatkaa työn parissa, kunnes seuraavat askelmerkit urapolulla alkavat jossain vaiheessa selkenemään. Virpi suositteleekin liiketoiminnan alaa kaikille myynnistä ja asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneille ja erityiskehut saa mukava ilmapiiri koululla sekä opetuksen taso.