Maratalta moneen ammattiin

Marata_paasivukuva

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla tulevaisuuden ammattilaiset hankkivat osaamisensa tekemällä, kokemalla, harjoittelemalla ja joskus erehtymälläkin. Opiskelijat työskentelevät yritysmäisissä ympäristöissä, jotka liittyvät omaan opintoalaan. Töitä tehdään palvellen ihan oikeita asiakkaita omien AmisYritysten kautta. 

Matkailu-, ravitsemis- ja talousala valmentaa tulevaisuuden osaajia hotelli- ja ravintola-alalle, matkailualalle, puhdistusalalle sekä kotityöpalveluihin. Palvelualojen opiskelu kannattaa aina. Palvelua tuotetaan Kainuussa ja Koillismaalla ihmisiä varten – paikallista aitoa palvelua ei voida siirtää toiseen maahan.

Alojen toiminta lähtee asiakkaan tarpeista, asiakaslähtöisestä toiminnasta. Kansainvälisyys, uusien trendien seuraaminen, omatoimisuus ja joustavuus sekä yritysten kanssa tehtävä yhteistyö ovat toimintamme perusasioita.

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan työllisyystilanne on tällä hetkellä hyvä. Kainuun ja Koillismaan alueen yritykset tarjoavat koulutuksen aikana työssä oppimispaikkoja ja koulutuksen jälkeen työpaikkoja. Kansainvälistyvä matkailu tarvitsee monitaitoisia, hyvän fiiliksen ja oikean asenteen omaavia työtekijöitä. Tehdään tämä mahdolliseksi yhteistyössä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi – Kainuuseen elämisen laatua osaamisella, yrittämisellä ja yhteistyöllä! 

Lisätietoa marata -alasta tästä.

Koulutukset ja hakeminen

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvan haun kautta voi hakea perus-, ammatti ja erikoisammattitutkintoon tähtäävään koulutukseen tai yksittäisten tutkinnon osien suorittamiseen. Koulutuksen järjestäjä päättää hakuajat, hakumenettelyt, valintaperusteet ja pääsy- ja soveltuvuuskokeet. Katso jatkuvan haun koulutukset täältä. Lyhyt- ja täydennyskoulutukset löydät täältä.

Yhteishaku

Kainuun ammattiopiston yhteishaussa oleviin koulutuksiin voit tutustua täällä.
Yhteishaussa koulutuksiin haetaan yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tervetuloa opiskelemaan matkailu- ja ravitsemis- ja puhtaanapitoalalle! 

Ota yhteyttä

Kajaani
opinto-ohjaaja, Merja Kela
p. 044 797 4627, merja.kela(a)kao.fi

koulutuspäällikkö, Mari Karjalainen
p. 044 797 0491, mari.karjalainen(a)kao.fi

Kuusamo
opinto-ohjaaja, Anu Vartiainen
p. 044 497 5057, anu.vartiainen(a)kao.fi

koulutuspäällikkö, Jaana Pesonen
p. 044 497 5019, jaana.pesonen(a)kao.fi

Koulutusalat