Hyppää sisältöön
Koulutukset

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutukseen on terveydellisiä sekä turvallisuuteen ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia. Tutustu vaatimuksiin.

Tavoite ja sisältö

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtavat opinnot jakautuvat kahteen osaamisalaan. Voit valita liikunnan osaamisalan, jolloin opiskelet liikuntaneuvojaksi tai valmennuksen osaamisalan, jolloin tutkintonimekkeesi on Valmentaja. 

Lisätietoa valmentajan osaamisalasta.

Lisätietoa liikunnan osaamisalasta.

Toteutus ja kesto

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopiskelujaksoista Vuokatissa (noin kerran kuukaudessa), etäopetuksesta Teams-yhteydellä, itsenäisestä opiskelusta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. 

Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Tavanomaisesti ammattitutkinnon suorittamiseen menee 15 – 18 kuukauttaLiikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito ja osaaminen osoitetaan näytöillä tutkinnonosittain.  

Hakuohjeet

 • Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Opintojen suorittaminen edellyttää valmennustyössä toimimista ja valmennuksen itsenäistä kehittämistä. Tämän vuoksi opintojen suorittaminen edellyttää mahdollisuutta toimia opintojen aikana valmentajana. Aiemman valmentajakokemuksen lisäksi opiskelijalla tulee olla liikunta-alaan liittyvät perustiedot ja esimerkiksi suoritettuna oman lajin valmentajakoulutuksia. Opinto-oikeuden saatuasi voit aloittaa opinnot uuden tutkinnonosan alkaessa.

  Hakulomake valmennuksen osaamisalaan.

  Hakulomake liikunnan osaamisalaan.

Lisätiedot

Koulutuksen hinta on 600 euroa sisältäen koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Lisätietoa koulutuksesta

Liikunnan osaamisalasta vastaa Kukka-Maaria Pyykönen ja valmennuksen osaamisalasta Jaana Kari.

 • Pyykönen Kukka-Maaria

  opettaja

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Kari Jaana

  kehittäjä

  Toimipaikka

  Liikunta-ala

  Liikunta-ala

 • Kysy koulutuksesta