Hyppää sisältöön
Kuva: SAKU ry

Kainuun ammattiopisto järjestää SAKUstarsit vuonna 2027

Vuoden 2027 SAKUstars-kulttuurikilpailut järjestetään Kajaanissa. SAKU ry:n hallitus myönsi kisat Kainuun ammattiopiston järjestettäväksi kokouksessaan viime viikolla.

”KAOssa on viime aikoina panostettu SAKU-toiminnan kehittämiseen ja yhteisöllisiin tapahtumiin. Olemme järjestäneet vuosina 2022 ja 2023 omat ”KAOstars”-kilpailut ja olemme viime vuodet aktiivisesti osallistuneet valtakunnallisiin SAKUstarseihin. KAO on järjestänyt SAKUstars-kilpailut edellisen kerran vuonna 2009 Kajaanissa. Ajatus ja innostus SAKUstarsien järjestämisestä kypsyi näiden kaikkien tekijöiden summana ja henkilöstön innoittamana”, kertoo rehtori Anu Kuosmanen Kainuun ammattiopistosta.

Kisat järjestettiin viime vuonna Seinäjoella, tänä vuonna Ikaalisissa ja ennen vuotta 2027 SAKUstarsit ehtivät kiertää vielä Joensuussa ja Tampereella. Vuonna 2027 onkin hyvä saada kisat taas pohjoisempaan Suomeen.

”Otamme ilolla vastaan tapahtuman Kajaaniin, jossa kulttuuri- ja tapahtumatarjonta on monella saralla aktiivista. Haluamme ammatillisen koulutuksen toimijana tuoda SAKUstarsit Kainuuseen ja Pohjois-Suomen alueelle. Mahdollistamme myös näiden alueiden ammatillisten oppilaitosten entistä paremman osallistumisen tapahtumaan”, rehtori Anu Kuosmanen toteaa.

SAKU ry:n hallitus tarkensi kokouksessaan myös SAKUstars-kilpailujen myöntämiseen liittyviä käytäntöjä. Haku SAKUstars-kilpailujen järjestäjäksi on auki ympäri vuoden ja kisat myönnetään vuosittain toukokuussa kolmen vuoden päähän. Ensi keväänä myönnetään siis vuoden 2028 kilpailut. Hakemusten on oltava perillä huhtikuun loppuun mennessä.

Aihealueet