Hyppää sisältöön
*

Kainuun matkailu- ja ravitsemisalan taiturit kilpailivat Kisällissä 2.11.2021

Kainuun matkailu- ja ravitsemisalan taiturit -kilpailu järjestettiin 2.11.2021 ensimmäistä kertaa Kisällissä. Kilpailun teemana oli Makuja syksyyn.

Kainuun alueen matkailu- ja ravitsemisalan työelämän edustajille ja opiskelijoille suunnattuun kilpailuun osallistui neljä joukkuetta. Joukkueet muodostuivat työelämän edustajasta, avustajasta, peruskoulun opiskelijasta sekä KAOn opiskelijasta.

*

Kilpailujoukkueet

Joukkue 1: Jere Kärnä ja Olivia Mähönen / KAO, avustaja Minna Heikkinen

Joukkue 2: Matti Haataja / Ravintola Rosso, avustaja Veera Malo

Joukkue 3: Anna Turunen / Ravintola Sulo, avustaja Kristina Atabovitch

Joukkue 4: Sofia Masalkina, Evelina Tuktarova / KAO, avustaja Iakov Rusanov

Taituri kisaan osallistuivat Kajaanin Lyseon 8-luokkalaiset: Sanni Hiltunen, Sulo Kahilakoski, Vilja Kämäräinen, Anni Kemppainen, Antton Alatalo ja Saara Heikkinen.

Joukkueet toteuttivat päivän aikana kolmen ruokalajin menut tuotekorin raaka-aineista. Tuomaristo arvosteli joukkueiden annoksia maun, ulkonäön, kattauksen ja esillepanon mukaan. Kilpailijoiden asiakaspalvelua ja kattauksia arvostelivat myös kutsuvieras-ruokailijat. Arvostelussa otettiin huomioon myös joukkueiden tuottama biojäte, joka punnittiin kilpailun päätteeksi.

Yhteistyökumppanina kilpailussa toimivat Kainuun Mara ry, Kainuun ammattiopisto Kisälli, Ärmätti Oy, Konapin kanala, Arctic Group, Sienestä Oy, Kainuun kalatuote Oy, Valio Oy, Laatuperuna, Vaalan juustola, Parkinniemen puutarha sekä Akonlahden puutarha.

Vuoden 2021 Kainuun taiturit

Kainuun matkailu- ja ravitsemisalan taiturit 2021 -kilpailun voitti joukkue: Sofia Masalkina, Evelina Tuktarova ja avustaja Iakov Rusanov KAOlta sekä Saara Heikkinen 8-luokkalainen Kajaanin Lyseosta.
*

Aihealueet