Hyppää sisältöön

Maalaismarkkinat 13. – 14.9.2024

Kainuun ammattiopiston Seppälän toimipisteellä järjestetään Maalaismarkkinat perinteisesti syyskuussa 13.-14.9.2024. Markkinat ovat avoinna perjantaina klo 9–18 ja lauantaina klo 9–14. Maalaismarkkinat houkuttelee paikallisia ja matkailijoita ympäri maakuntaa tutustumaan koulutuksiin, koulutilan eläimiin, erilaisiin työkoneisiin ja ajoneuvoihin. Tarjolla on kainuulaisia tuotteita, herkkuja ja ruoka-annoksia sekä monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille.

Maalaismarkkinat rakentuu opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistyöllä. Opiskelijoiden työpanos tapahtumassa on merkittävä. Opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat mm. myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Kajaanin lukio on esillä tapahtumassa omalla esittelypisteellään. Kainuun ammattiopiston koulutuksiin on mahdollista tutustua alojen toiminnallisilla esittelypisteillä.

Liikenne ja pysäköinti markkina-alueella

Henkilöautoliikenne markkinoille kulkee Heinisuontien kautta. Pysäköintialueet sijaitsevat Logistiikkahallin läheisyydessä osoitteessa Heinisuontie 1, 87250 Kajaani. Liikenteenohjaajat ovat varmistamassa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta koko markkinoiden ajan.

Markkinoille pääsee kävellen tai pyöräillen Kirkkoahontien kevyenliikenteenväylää tai Heinisuontietä pitkin. Kirkkoahontien nopeusrajoitus Seppälän kohdalla on markkinoiden aikana 40 km/h. Varsinainen markkina-alue on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä.

Maalaismarkkinoille pääsee myös tuttuun tapaan ilmaiseksi markkinabussilla, joka kulkee reittiä Vimpeli – Lönnrotinkatu – Puutavarantie – Seppälä ja takaisin Seppälä – Kirkkoahonkatu – Puutavarantie – Lönnrotinkatu – Vimpeli. Markkinabussin aikataulut.

Kainuun ammattiopiston Maalaismarkkinoiden myyntipaikat ovat varattavissa liiketoiminta-alan opiskelijoiden ylläpitämästä verkkokaupasta osoitteessa www.kopis.fi. Paikkoja voi tiedustella myös sähköpostilla kopis@kao.fi.

Lisätietoa tapahtumasta:
Renne Sänisalmi, koulutuspäällikkö
044 797 4512
renne.sanisalmi@kao.fi

Aihealueet