Hyppää sisältöön

Maalaismarkkinat siirtyvät jälleen vuodella

Kainuun ammattiopisto on päättänyt siirtää Maalaismarkkinat vuoteen 2022 koronatilanteen aiheuttaman epävarmuuden vuoksi.

Kainuun ammattiopisto (KAO) on seurannut kesän aikana tiiviisti koronavirustilanteen kehittymistä ja sen vaikutuksia. Tällä hetkellä isot yleisötapahtumat on kielletty 27. 8 saakka, mutta nopeaan koronatilanteen paranemiseen ei voida luottaa. Tämä epävarmuuden vuoksi Kainuun ammattiopisto on päättänyt siirtää Maalaismarkkinat vuoteen 2022. KAO katsoo vastuulliseksi ratkaisuksi olla järjestämättä syyskuun 10. ja 11. päivälle suunniteltuja markkinoita, koska siellä käytettävät sisätilat ovat rajallisia, eikä turvallisia etäisyyksiä ei pystytä takaamaan. Kesä on osoittanut, että rokotekattavuus ei vielä ole riittävä.

Äkillisesti huonontunut koronatilanne muutti suunnitelmat

Maalaismarkkinoiden valmistelut aloitettiin keväällä normaaliin tapaan ja silloin tilanne näyttikin valoisalta.

Maalaismarkkinoiden valmistelu vaatii paljon etukäteistyötä jo keväällä, vaikka suurin osa työstä tapahtuukin syksyllä. Koronatilanteen huonontuminen oli iso pettymys, emme olisi halunneet toista välivuotta markkinoille. Opiskelijoiden, yleisön ja henkilökunnan terveysturvallisuus on kuitenkin ykkösprioriteetti ”, sanoo koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi.

Markkinat ovat vuosittain KAO:n suurin opiskelijoiden ja henkilöstön yhteinen ponnistus, jonka valmistelut aloitetaan tavallisesti puoli vuotta ennen markkinaviikonloppua. Opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Keväällä valmistelut aloitettiin normaalisti eri aloilla ja iso osa myyntipaikoistakin oli jo myyty.

Koulutusliikelaitoksen johtajan Anssi Tuomisen mukaan tässä vaikeassa tilanteessa pitää jaksaa toimia vastuullisesti pitkästä poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. ”Lähiopetus niin ammattiopiston kuin lukionkin puolella on pystyttävä turvaamaan, jotta oppimisvajetta ei syntyisi ja opiskelijoiden siirtyminen työelämään tai jatko-opintoihin ei viivästyisi. Tämän vuoksi kaikki tartunta ja altistusriskit on minimoitava.”

Juhlamarkkinat vuonna 2022

Maalaismarkkinat on järjestetty Seppälän kampuksella tähän mennessä 29 kertaa, joista kolme viimeisintä Nälkämaan Markkinat -nimellä. Kaksipäiväinen markkinatapahtuma kokoaa vuosittain 12 000–14 000 kävijää koulutilan alueelle näkemään ja kokemaan markkinahuumaa, tutustumaan maaseutuun ja paikalliseen toisen asteen koulutukseen. Seuraavat markkinat ovat juhlallisesti jo 30. kerta ja ne suunnitellaan järjestettäväksi 9.-10.9.2022.

Markkinoiden siirtämisestä huolimatta muut KAO:n asiakastyöt ja palvelut toimivat koulujen aloituksen jälkeen normaalisti koronaturvallisuutta noudattaen. Seppälän Puutarha aukeaa asiakkaille 7.9.2021.

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Renne Sänisalmi,
p. 044 797 4512, renne.sanisalmi@kao.fi

Aihealueet