Hyppää sisältöön

Taitaja2021 -kilpailun SM-mitalistit ovat selvillä

Ammattitaidon nuorten SM-kilpailu Taitaja päättyi 20.5.2021. Kolmipäiväisen kilpailun voittajat ovat selvillä.

Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin hajautettuna 12 paikkakunnalle. Eri kilpailulajeissa tehtiin kolmen päivää kestävät kilpailusuoritukset, jotka on nyt arvioitu ja lajien mitalistit ovat selvillä. Koronatilanteen vuoksi kilpailutapahtumaan ei voitu ottaa yleisöä paikan päälle, vaan kilpailua saattoi seurata verkkolähetyksinä. Tallenteet lähetyksistä ovat katsottavissa 3.6. saakka osoitteessa taitaja2021.fi.

KAOn joukkue neljäs, Taitaja9 Kajaanin lyseon joukkueelle voitto

Taitaja SM-lajien mitalistit ja Taitaja9-kilpailun tulokset ovat katsottavissa Taitaja -kilpailun sivuilta. Katso kilpailun tulokset. Kainuun ammattiopistolta matkailun kilpailulajiin osallistuneet Tiia Kananen ja Joonas Tervonen sijoittuivat omassa lajissaan neljänneksi.

Yläkoululaisten oma taitokilpailu Taitaja9 järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti mobiilipelinä. Yläkoululaiset pelasivat omissa kouluissaan kolmen hengen joukkueina. Kilpailun voiton vei Kajaanin lyseon joukkue.

Tietoa tapahtumasta

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 43 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä.

SM-kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa. Finaaliin karsitaan semifinaaleiden kautta noin 350 parasta. Tapahtumaan kuuluu myös yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat ovat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, jatkuva oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

Aihealueet