Hyppää sisältöön

Teknologiatiistai 2023

Tervetuloa Teknologiatiistai – teknologia-alojen avoimien ovien tapahtumaan KAOlle tiistaina 21.11.2023 klo 9-14

Järjestäjinä tapahtumaan osallistuu myös eri alojen yrityksiä. Yritykset esittelevät tapahtumassa toimintaansa ja toimialaansa. Tulemalla paikan päälle voit saada käsityksen siitä, mitä palveluita Kainuun ammattiopisto voi tarjota opiskelijoille ja millaista yhteistyötä paikalliset ja kansainväliset yritykset tekevät oppilaitoksemme kanssa.

Ohjelmassa on mm.

 • Vestas esittelee toimintaansa ja huoltoautoaan kolmen asentajan ja työnjohtajan voimin
 • virtuaalihitsauspisteellä voi kuka tahansa koettaa hitsaamista turvallisesti ja kisailla parhaan hitsaajan tittelistä. Ylittämällä kisaan asetetun pisterajan voitat lahjakortin.
 • vuodenajan henkeen tarjottavana piparia, makkaraa ja glögiä.

MetalBoost-hankkeen loppuseminaari 21.11.2023 klo 10-11.30 KAO:n rakennuksessa Oppi 7, ATK-luokassa 117.

 

Kainuun ammattiopiston tuutorit ja MyTech-lähettiläät ovat paikalla opastamassa vieraita rakennuksista toiseen. KAO Tuutorin ja MyTech-lähettilään tunnistat sinisestä KAO-liivistä.

Paikoitusalueelle on käynti Opintien puolelta. Kampusalueen kartta.

Teknologiatiistaissa esittelemässä toimintaansa

 • Vestas on energiateollisuuden kestävien energiaratkaisujen maailmanlaajuinen kumppani. Vestas suunnittelee, valmistaa, asentaa ja huoltaa tuulivoimaloita ympäri maailmaa, ja heillä on yli 169 gigawatin edestä tuulivoimaloita asennettuna 88 maassa. He ovat asentaneet enemmän tuulivoimaa kuin kukaan muu. Vestas käyttää alan johtavia älykkäitä datan analysointityökaluja ja huoltaa yli 149 gigawatin edestä tuulivoimaloita. Vestaksen keräämä data auttaa heitä tulkitsemaan, ennustamaan ja optimoimaan tuuliresursseja, jotta he voivat tarjota parhaat mahdolliset ratkaisut tuulivoiman alalla. Vestaksen yli 29 000 työntekijää työskentelee yhdessä asiakkaidensa kanssa tuodakseen kestäviä energiaratkaisuja maailmalle ja valaistakseen tulevaisuutta.

 • Nordex Group’n työ on energiasektorin vihreän muutoksen keskiössä. He toimittavat tuuliturbiineja puhtaan energian tuottamiseen ja siten vastaavat maailmanlaajuisiin energiantarpeisiin 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Heidän tuotteensa ja palvelunsa antavat voimaa ympäri maailmaa ja luovat puhtaamman ja rauhallisemman planeetan. Täten maalla sijaitsevien tuuliturbiinien kehittäminen, valmistus, projektinhallinta ja huolto ovat olleet Nordex Groupin ydinosaamista ja intohimoa yli 35 vuoden ajan. Nordex Group on maailmanlaajuinen toimija ja yksi maailman suurimmista tuuliturbiinien valmistajista.

 • Koneistamo Alm on järjestelmätoimituksiin ja alihankintaan erikoistunut yritys. Erikoisosaamisena prosessiteollisuuden laitteet sekä erikoismateriaalien tuntemus. Koneistamo Almin koneistustyöt vaihtelevat proto- ja piensarjatuotannosta keskisuurien sarjojen valmistukseen. Koneistamo Alm valmistaa hitsaamalla pieniä ja keskikokoisia teräsrakenteita, laiterunkoja, kehikoita, putkiston osia, ohutlevykoontia ja hitsauskokoonpanoja sekä toimittaa valmiita ja testattuja mekaniikkakokoonpanoja.

 • Škoda transtech valmistaa ja toimittaa asiakkaille kokonaisvaltaisia kevyen ja raskaan raideliikenteen ratkaisuja – tarjoamalla kalustolle koko arvo- ja tuoteketjun. He pystyvät valmistamaan tuotteen alusta loppuun: aina ensimmäisestä suunnittelusta käyttöönottoon ja elinkaarihuoltoon asti. Tämän lisäksi Skoda transtechillä ollaan edelläkävijöitä automatisoitujen valmistusprosessien ja säänkestävien tekniikoiden käytössä – tämä yksityiskohtien huomioiminen näkyy heidän kaikissa tuotantovalmiuksissa ja tekniikoissa.

   

 • Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

 • Enerke on yksi laaja-alaisimpia sähkönjakelujärjestelmien palveluita tarjoavia yrityksiä Suomessa. Heidän palveluvalikoimaansa kuuluvat isot projektikokonaisuudet suunnittelusta dokumentointiin sekä pienemmät urakat ja yksikköhintaiset työt. Lisäksi he tarjoavat kunnossapidon palvelusopimuksia verkkoyhtiöille ja teollisuuteen.

 • Paikallis-Sähkön palvelut kattavat sähköurakoinnin ja -huollon sekä ylläpidon lisäksi ennakkohuoltopalvelut, sähköasemat, sähköajoneuvojen latausjärjestelmät, kiinteistöjen turvajärjestelmät sekä aurinkosähkön ratkaisut. He asentavat, huoltavat ja uudistavat – jo yli 60 vuotta ajan tasalla.

 • Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY) on tuulivoima-alan edunvalvontajärjestö, joka kokoaa yhteen tuulivoima-alasta kiinnostuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita tahoja. Vuonna 1988 perustettu yhdistys jakaa tietoa, ja tukee tuulivoima-alan kehitystä ja toimintaa Suomessa.

  STY:n visiona on

  • Rakentaa suomalaisille puhdasta ja turvallista omaa energiantuotantoa.
  • Työllistää luomalla kotimaista kannattavaa uusiutuvan energian liiketoimintaa.
  • Toteuttaa puhtaampaa huomista jo tänään.
 • Hankkeen avulla kehitetään Kainuuseen tuulivoima- ja aurinkoenergia-alan koulutusta osaavan työvoiman saatavuuden vahvistamiseksi. Yhteistyössä työelämän kanssa luodaan uusia koulutuspolkumalleja ja tutkinnon osia, jotka vastaavat tuulivoima- ja aurinkoenergia-alojen asentajien työn sisältöä ja vaatimuksia. Lue lisää hankkeesta täältä.

Mukana myös:

            Ely -keskuksen logo