Hyppää sisältöön
*

Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttely Kajaanissa 3.-25.2.2022

Kainuun ammattiopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteiselle kampukselle Kajaaniin on saatu esille Harvinaiset-verkoston kiertävä valokuvanäyttely. Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttelyssä ovat esillä valokuvaaja Valtteri Nevalaisen ottamat muotokuvat kahdestatoista harvinaista sairautta sairastavasta ihmisestä. Valokuvanäyttely oppilaitosten tiloissa tuo ihmisten tarinat näkyväksi tulevien sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten oppimisympäristössä.

*

Harvinaisen hyvää elämää -valokuvanäyttelyssä katsoja pääsee tutustumaan kahteentoista harvinaiseen tarinaan, joiden takana on monenlaisia kokemuksia, toiveita ja odotuksia. Kaikkia heitä yhdistää harvinaisuus, joka ei estä hyvää elämää, vaikka tekeekin matkasta usein vähän töyssyisempää. Kuvissa esittäytyy eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa eläviä harvinaissairaita. He kertovat avoimesti millaista on harvinainen arki haasteineen ja ilonpilkahduksineen. Hyvään elämään kuuluu erilaisia asioita, jotka ovat jokaiselle omanlaisia. Valokuvanäyttely kiertää Suomessa vuosina 2021 ja 2022.

Valokuvien ja taiteen käyttäminen osana opetusta tuo lisää ymmärrystä aiheen ympärille, kun harvinaisista sairauksista voidaan oppia myös ihmisten itsensä kertomien tarinoiden kautta. Valokuvanäyttely on ripustettu oppilaitoksen yhteisiin tiloihin, joten siihen voi tutustua vapaasti tauoilla tai oppituntien aikana. Opettajat voivat viedä myös opiskelijaryhmiään tutustumaan näyttelyyn osana opetustaan ja jatkaa keskustelua aiheesta oppitunneilla.

Näyttely on esillä Kajaanissa 3.-25.2.2022 osoitteessa Ketunpolku 4, Taito 2, Care Cafe.

Tarkempia tietoja näyttelystä. Näyttelyn kokoamiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Harvinaiset-verkoston suunnittelija Kati Saari.

Lisätietoja
Heli Savilampi
opettaja, Kainuun ammattiopisto
040 145 5311
heli.savilampi@kao.fi

Kati Saari
suunnittelija, Harvinaiset-verkosto
040 542 2922
kati.saari@harvinaiset.fi