Hyppää sisältöön

Kevään valmistujaisjuhlassa valmistuvat saavat taidekortin

Kainuun ammattiopistossa on siirrytty huhtikuun alusta alkaen sähköiseen tutkintotodistukseen. Valmistuvat opiskelijat saavat jatkossa todistuksensa valmistumispäivänä digitaalisena, mikä muuttaa valmistumiseen liittyviä perinteitä.  Toukokuisissa valmistujaisjuhlissa jaetaan ensimmäisen kerran valmistuville taidekortti tutkintotodistuksen sijaan. Taidekortin taideteos etsittiin julkisen haun kautta maaliskuussa ja valituksi tuli Angelina Belovan teos. 

Taideteoshakuun saatiin 28 erilaista taideteosehdotusta kahdeksaltatoista taiteilijalta. Olemme iloisia haun tuloksista ja pääsimme valitsemaan taideteosta valmistuville opiskelijoille monipuolisesta teosjoukosta, jossa oli niin akvarelleja, akryylimaalauksia, grafiikkaa kuin valokuvia ja digitaalistakin taidetta. Taideteosvalinnan teki valintaraati, johon kuului yhdeksän henkilöä. Valintaraadin osallistujat edustivat Kainuun ammattiopiston opiskelijoita, ja henkilöstöä sekä mukana oli myös jäsen Kajaanin taidemuseosta.  

Valinta tehtiin anonyymisti niin, että taiteilijoiden henkilöys oli vain valintaraadin sihteerin tiedossa. Valituksi tuli Angelina Belovan teos.  

Belova opiskelee Kainuun ammattiopiston konservatoriossa muusikoksi. Hän on aiemmin opiskellut arkkitehtuuria, jonka voi ajatella näkyvän hänen maalaamassaan teoksessa. Belova kertoo maalauksesta: ”Ajattelin, että teoksessa voisi kuvata koulurakennusta, mutta halusin lisätä kuvaan myös jotain mielenkiintoista. Siksi lisäsin puita ja ketun kuvan alakulmaan.” 

Angelina Belova ja ”Eskapismi” taideteos.

Belovan teoksesta tullaan valmistamaan taidekortti, joita annetaan lahjaksi ensimmäisen kerran toukokuun valmistujaisjuhlissa Kajaanissa ja Kuusamossa. Taidekortti lahjoitetaan valmistujaisjuhliin osallistuville tutkinnon suorittaneille ammattilaisille seuraavan kolmen vuoden ajan.  

Kainuun ammattiopistosta valmistuu henkilökohtaisten aikataulujen mukaisesti uusia ammattilaisia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin noin 1000 henkeä vuodessa. Heistä viitisen sataa henkilöä osallistuu valmistujaisjuhliin, joita järjestetään kahdesti vuodessa Kajaanissa ja Kuusamossa. 

Aihealueet