Hyppää sisältöön

Taitaja2024 -kilpailuista menestystä KAOn opiskelijoille

Ammatillisen koulutuksen parhaat osaajat kokoontuivat 20.–23.5. kilpailemaan Taitaja 2024 -kilpailuihin Kuopioon. Tapahtuma huipentui torstaina 23.5. päättäjäistilaisuuteen, jossa palkittiin kilpailuissa parhaiten menestyneet.

Kaikki kolme Kainuun ammattiopiston (KAO) kilpailijaa sijoittuivat mitalisijoille; Jussi Korhonen sai elektroniikka ja robotiikka -lajissa hopeaa, Mikko Kyllönen ja Liisa Tuohino saivat ravintola- ja cateringpalvelut -lajissa pronssia.

Kainuun ammattiopiston taitajakoordinaattori Sami Karjalainen kehuu taitajajoukkuetta erinomaisesta suoriutumisesta ”Kisajärjestelyt olivat onnistuneet ja joukkueen yhteishenki oli mukava ja rento läpi kilpailun. Kahdessa lajissa finaalissa ja molemmista lajeista kolmen parhaan joukossa – saamme olla opiskelijoistamme ja valmentajistamme todella ylpeitä”.

Nelipäiväisessä Taitaja2024-tapahtumassa nähtiin nuorten huippuosaajien lisäksi paljon erilaisia oheistapahtumia ja seminaareja. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili yli 400 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 49 lajissa, joista viisi oli P1 TaitajaPLUS-lajeja.

KAO:n henkilöstö ja opiskelijat osallistuivat taitaja-tapahtumaan aktiivisesti, pelkästään keskiviikkona tapahtumaan tutustui yli 160 kaolaista. Lisäksi KAOn henkilökuntaa oli mukana usean lajin tuomaristossa: kuljetuslogistiikka-, eläintenhoito-, metsäkoneen käyttö-, asiakaspalvelu ja myynti- sekä visuaalinen myyntityö-lajeissa.

Ensi vuonna Taitaja2025 -tapahtuma järjestetään Turussa. Tapahtumapaikkana toimii Messukeskus ja sen lähialue.

Kilpailulajit ja kilpailijat:
602 Elektroniikka ja robotiikka Jussi Korhonen (hopeaa)
P1 Ravintola- ja cateringpalvelut Mikko Kyllönen ja Liisa Tuohino (pronssia)

Lisätietoja:
Sami Karjalainen
taitajakoordinaattori
044 797 4839, sami.karjalainen@kao.fi

Aihealueet