Hyppää sisältöön

Todistukset sähköistyvät 1.4.2024 alkaen

Kainuun ammattiopistossa todistukset annetaan sähköisinä Atomi-palvelun kautta 1.4.2024 alkaen.

Todistuslinkki tulee sähköpostiin

Kun todistuksesi on valmistettu opiskelijapalvelussa ja se on valmis toimitettavaksi, saat henkilökohtaiseen sähköpostiisi linkin, jolla pääset lataamaan todistuksen laitteellesi. Todistus sisältää henkilötietojasi, joten tietoturva todistuksen säilyttämisessä ja eteenpäin lähettämisessä on tärkeää.

Todistuslinkki lähetetään sinulle henkilökohtaiseen sähköpostiisi valmistumispäivänäsi. Linkki on voimassa 30 vuorokautta. Mikäli linkin voimassaoloaika on päättynyt, ota yhteyttä opintotoimisto@kao.fi.

Voit halutessasi tulostaa sähköisen todistuksen, mutta todistus on virallinen ainoastaan sähköisessä muodossa. Älä avaa todistustasi Wordin muokkaustilassa tai yritä muokata todistustasi, koska se rikkoo todistuksen sähköisen varmenteen. Todistuksen voi lähettää sellaisenaan esimerkiksi viranomaisille tai työhakemuksen liitteeksi, sillä sähköinen todistus ei vaadi erikseen oikeaksi todistamista. Sähköinen todistus tarjoaa näin paperista luotettavamman tavan todistaa tutkintonsa. Työnantaja tai viranomainen voi koska tahansa tarkistaa todistuksen aitouden ja muuttumattomuuden Atomi validator -verkkopalvelussa.

Sähköisesti allekirjoitetun todistuksen voit varmentaa KAO:n sivuilta tai Digi- ja väestöviraston palvelussa.

Lisätietoja antaa Opiskelijapalvelut
p. 040 165 0010
opintotoimisto@kao.fi

Aihealueet