Hyppää sisältöön

KAO Seppälässä kasvaa joulukukkia ja uusia alan ammattilaisia

Anniina 30v., Alisa 16v. ja Taru 22v. kertovat omasta opiskelustaan KAO Seppälässä. He kaikki opiskelevat puutarha-alan perustutkintoa puutarhuriksi. Heille kaikille kuuluu hyvää ja Anniina kertoo odottavansa joulua sovittaessaan yhteen opiskeluja ja töitä.

Jokaisella on oma opintopolkunsa ja siksi valmistumisaikataulut voivat olla erilaisia henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Anniina aloitti tänä syksynä ja kaavailee valmistuvansa reilun vuoden kuluttua ja myös Alisa aloitti opintonsa tänä syksynä, muttei vielä tiedä valmistumispäiväänsä tässä vaiheessa. Taru aloitti opintonsa syksyllä 2022 ja valmistuu jo ensi keväänä 2024.

Alisa kertoo haaveillensa aina puutarha-alasta, joten hänelle ala oli peruskoulun jälkeen itsestään selvä valinta. Anniinalla on aikaisempia ammatteja ja jo vuoden päivät hän on miettinyt mitä hän haluaisi tulevaisuudessa vielä tehdä. ”Puutarhan hoito ja kukkien kasvatus on vienyt minut mukanaan”, kuvailee Anniina alaa ja lisää: ”Haluaisin oppia sitä lisää.” Tulevaisuudessa Taru haluaisi floristiksi ja sen vuoksi hän valitsi puutarha-alan perusopintokoulutuksekseen.

Kukkia he ovatkin päässeet kasvattamaan, kun Kainuun ammattiopiston Seppälän puutarhan joulusesonki on käsillä. Seppälän puutarhalla kasvatetaan itse joulutähtiä ja ne ovatkin ykköshitti joulusesongin aikaan. Seppälässä kasvatetaan joulukukkia ainoana puutarhana Kainuussa, joten vastaamme vuosittain hyvin tähän tarpeeseen. Seppälän puutarha on avoinna 22.12.2023 saakka. Tervetuloa ostoksille!

Anniinan mielestä opiskelu alalla on ollut innostavaa ja mielenkiintoista. Hänen mielestään puutarha-alalla uusille opiskelutovereille olisi tilaa. Tarukin on kokenut opintojen vastaavan hänen omia odotuksiaan. Alisa ja Taru suosittelisivat alaa ahkeralle, vahvalle ja käsillä tekijälle. Anniinan mielestä alalla pärjää, kun on ahkera ja oma-aloitteinen. Alaa hän suosittelee kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kasveista.

Tulevaisuuden suunnitelmistaan he kertovat näin: Alisalla ja Tarulla on jatko-opintohaaveenaan floristin opinnot, kun taas Anniina haluaa perustaa oman kukka-alan yrityksen. Hän aloittaa tammikuussa yrittäjyysopinnot ja ensi kesänä hän kaavailee aloittavansa oman yrityksen.

Aihealueet